Teknokent’te, istihdam odaklı yazılım eğitimleri başladı;

Teknokent’te, istihdam odaklı yazılım eğitimleri başladı

Harran Üniversitesi bünyesinde kurulan Şanlıurfa Teknokent’te istihdam odaklı yazılım eğitimleri verilmeye başlandı....

Şanlıurfa Teknokent’te başlayan ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve  Birleşik Krallık Yardım Programı (UK Aid) destekleri düzenlenen istihdam odaklı yazılım eğitimleri programının açılışına, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, Şanlıurfa Teknokent Genel Müdürümüz Doç. Dr. İbrahim Berkan Aydilek, UNDP Türkiye Ofisi Saha Yöneticisi Murat Candemir, akademisyenler ve kursiyerler katıldı.

Şanlıurfa Teknokent Eğitim salonlarında düzenlenen eğitimlere 40 kursiyer katıldı. Eğitimler kapsamında pyhton ve java programlama dillerinde 42 saatlik uygulamalı eğitim verilecek.

Bu eğitimler sonunda kod yazma ve girişimcilik eğitimleri ile programı tamamlayan ve başarılı bulunan kursiyerler, Şanlıurfa Teknokent'te faaliyet gösteren firmalarda istihdam edilme fırsatı yakalayacaklar.

GENÇLERE ÖNCELİK VERİLEN MESLEKİ GELİŞİM PROGRAMLARI ŞANLIURFA TEKNOKENT BÜNYESİNDE GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Birçok farklı alanda eğitimler verilen Şanlıurfa Teknokent, şehir ve firmaların gelişimi için çok önemli çalışmalara öncülük ediyor.

Şanlıurfa Teknokent’te istihdama yönelik verilen eğitimlerin gururunu yaşadıklarını belirten Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu; “Çağın olmazsa olmazı; yazılım ve kodlama eğitimleridir. Üniversitemiz bünyesinde kurulan Şanlıurfa Teknokentimizde yazılım ve kodlama üzerinde eğitimler vererek şehrimizin kalkınmasında önemli bir misyon üstlendik. Yakın bir zamanda HAVELSAN yazılım ofisini Şanlıurfa Teknokent bünyesinde kurduk. Tüm firmalarımızı ve gençlerimizi Şanlıurfa Teknokent’e bekliyoruz. Üniversite ve Şanlıurfa Teknokent olarak her zaman gençlerimizin ve firmalarımızın yanındayız ve gereken tüm desteği vermeye hazırız. Bu önemli eğitimin gençlerimize hayırlı olmasını diler, katkı sunan tüm hocalarıma ve kurumlara da çok teşekkür ediyorum’ diye konuştu.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum