Eyyübiye’nin tam donanımlı gençlik merkezi hazır;

Eyyübiye’nin tam donanımlı gençlik merkezi hazır

Eyyübiye Belediyesi, Süleymanşah Mahallesi’nde yapımı tamamlanan gençlik merkezini baştan sona donattı. Uzay gözlemevinden kafeteryaya kadar her ayrıntının düşünüldüğü Süleymanşah Gençlik Merkezi, yeni eğitim öğretim döneminde öğrencilerle dolup taşacak....

Şanlıurfa’nın ve Türkiye’nin en genç nüfusuna sahip ilçesi Eyyübiye’de “Gençliğe yatırım, geleceğe yatırımdır” anlayışıyla gençlik, spor ve eğitim projelerine büyük önem veren Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, tefrişatı tamamlanan Süleymanşah Gençlik Merkezi’nde incelemelerde bulunarak sorumlularla istişarelerde bulundu.

İçerisinde; kreşten üniversite hazırlık kurslarına, kültür sanat atölyelerinden robotik kodlama ve 3D programlamaya kadar teknolojik her yeniliğin yer aldığı Süleymanşah Gençlik Merkezi hakkında bilgi veren Başkan Mehmet Kuş, binlerce öğrencinin faydalanacağı merkezi yakında tüm Şanlıurfalı gençlerin hizmetine sunacaklarını söyledi.

Eyyübiye Belediyesi, Karacadağ Kalkınma Ajansı ve Dünya Bankası işbirliğinde oluşturulan, Avrupa Birliği fonlarıyla da desteklenerek yapımı tamamlanan “Karacadağ Eyyübiye Sosyal Girişimcilik - Merkezi Uzay Gözlemevi”ni de ziyaret eden Başkan Mehmet Kuş, Eyyübiye gençliğine sözünü verdikleri gençlik merkezinin açılış heyecanını yaşadıklarını ifade etti.

Süleymanşah Gençlik Merkezi’nin açılışını altı ay öncesine planladıklarını ancak, deprem ve sel felaketlerinden kaynaklanan nedenlerle açılışı ertelemek zorunda kaldıklarını dile getiren Başkan Kuş, “İnşallah yeni eğitim öğretim dönemiyle birlikte Eyyübiyeli gençlerimizi, evlatlarımızı burada ağırlayacağız, kendilerine hizmet sunacağız” dedi.

Süleymanşah Gençlik Merkezi’nin son derece donanımlı olacağını kaydeden Başkan Mehmet Kuş, “Gençlik merkezimiz içerisinde robotik kodlama atölyesi, 3D programlama ve modelleme, CNC, drone, bilgisayar kursları, uzay gözlemevi, etüt salonları, üniversite ve KPSS eğitim sınıfları gibi ayrıntılar yer alacak. Türkiye’nin en genç nüfusunu bağrında barındıran Eyyübiye ilçemizde yaşayan evlatlarımıza, çocuklarımıza tam donanımla hizmet verecek gençlik merkezimizi, yeni eğitim öğretim yılıyla birlikte hizmete sunmuş olacağız” diye konuştu.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum