Şanlıurfa’da iki belediyeye ek bütçe;

Şanlıurfa’da iki belediyeye ek bütçe

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısında, Viranşehir Belediyesine 222 milyon 300 bin TL, Eyyübiye Belediyesine ise 255 milyon TL ek bütçe ödenmesi oy çokluğuyla kabul edildi. HDP grubu, ek ödenek kararlarına şerh düştü....

Şanlıurfa  Büyükşehir  Belediyesi 2023 Yılı Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın son bileşimi yapıldı.

 Toplantı, Başkan Vekili Serdar Şeyhanlıoğlu başkanlığında ve meclis üyelerinin katılımıyla  Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda düzenlendi.

Yoklama ve açılış konuşmalarının ardından Plan ve Bütçe Komisyonundan gelen raporlar okundu.

Okunan komisyon raporları arasında yer alan Viranşehir Belediyesine 222 milyon 300 bin TL, Eyyübiye Belediyesine ise 255 milyon TL ilave ödenek verilmesine ilişkin raporlar meclis üyelerine sunuldu. Kararlar, oy çokluğuyla kabul edildi.

VİRANŞEHİR VE EYYÜBİYE BELEDİYELERİNE ELEŞTİRİ

HDP Grup Başkan Vekili Ruken Baran Uzun, Viranşehir Belediyesine verilen ek bütçenin fazla olmasından dolayı fark düştüğünü belirterek, “Var olan bütçe işçi maaşları zamlanmadan önceki bütçeydi. Evet, şimdi işçi maaşları zamlandı. Fakat sen kalkıp işçi maaşlarına yüzde 10 zam yaparsan, bütçeyi de 2 katına çıkarırsan ben sorarım aradaki fark nedir diye. 2 katına çıkmış bir maaş yok ortada.” dedi.

Eyyübiye Belediyesine verilecek ek bütçeye de paranın nereye harcanacağını bilmedikleri için şerh düştüklerini belirterek, şunları söyledi:

“Geçen bütçe kararını konuşurken dedik ki, fen işleri gelip buraya açıklama yapsın bu parayı nereye harcıyacak diye. Bunu komisyondaki diğer arkadaşlarla birlikte talep ettik. Bu konu bu ay kurula geliyor fen işleri müdürü burada değil. Biz bu harcamanın nereye yapacağını soruyoruz cevap alamıyoruz. 100 milyonluk bütçeye, 255 milyon daha konuluyor. Sen 2023 yılı bütçesine 100 milyonluk tahmin yürütmüşssün bunu 255 milyon yapman için plan ve projen olması lazım. Geçen ay dediğimzide bize dediler ki, projeler var diye bu bütçe isteniyor. Bugün önümüze tek proje geldi, o da bir yerin tamiratı yapılacak 3 milyon TL gideri var. Ben soruyorum 252 milyon nereye gidecek. Bu yüzden bunu kabul etmemiz mümkün değil.”

BİHA      

 

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum