Şanlıurfa’da 15 Temmuz etkinlikleri düzenlendi;

Şanlıurfa’da 15 Temmuz etkinlikleri düzenlendi

Şanlıurfa'da "15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri kapsamında Şanlıurfa’da Kortej Yürüyüşü ve Rabia Meydanında düzenlenen etkinliklere vatandaşların ilgisi yoğun oldu....

Abide Kavşağı önünden başlayan ve yüzlerce kişinin bayraklarıyla katıldığı Kortej yürüyüşü etkinlik alanı olan Rabia Meydanına kadar devam etti. Yürüyüş güzergâhındaki esnaflar da bayraklarıyla destek verdi. Rabia Meydanı önünde toplanan vatandaşlar devasa Türk Bayrağı açarak Şanlıurfa protokolü ile birlikte “Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez” sloganları ve tekbirler eşliğinde yürüdü.

 Programın düzenleneceği Rabia Meydanı programdan saatler öncesinden ay yıldızlı bayraklarla donatıldı. Alana Şanlıurfalı 15 Temmuz Şehitlerinin fotoğrafları da asıldı. Ayrıca Şanlıurfalı 15 Temmuz Şehitlerinin hayat hikâyelerinin anlatıldığı bir sinevizyon gösterimi alandaki LED ekranlara yansıtıldı. Vatandaşlar duygu dolu anlar yaşadı.

 Rabia Meydanını dolduran vatandaşlar ellerinde Türk Bayrakları dillerinde “Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez” sloganlarıyla tıpkı 15 Temmuz 2016’da olduğu gibi meydanları boş bırakmayarak vatanına, bayrağına ve demokrasisine bir kez daha sahip çıktı.

 Şanlıurfa Valiliği himayelerinde Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve kamu kurum ve kuruluşlarının destekleriyle düzenlenen programa Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Askeri erkân, ilçe belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 Programın yapıldığı Rabia Meydanında akşam namazlarını da toplu şekilde vatandaşlarla birlikte eda edildi. Namazın ardından “15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri saygı duruşunun ardından İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Alanda okunan Kuran- ı Kerim Tilaveti ise dinleyenleri adeta mest etti. Okunan ilahiler ve semazen gösterimi de alanı dolduran vatandaşlar tarafından ilgiyle takip edildi.

 BAŞKAN BEYAZGÜl: BENİM İMAN DOLU GÖĞSÜM GİBİ SERHADDİM VAR

 15 Temmuz’da halkın vatanına, bayrağına ve Cumhurbaşkanı’mız Recep Tayyip Erdoğan’a sahip çıktığının altını çizen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, “Şanlıurfalı 15 Temmuz şehitlerimiz Mustafa Direkli, Halil İbrahim Yıldırım, Ümit Yolcu, Suat Aloğlu ve Mehmet Şefik Şefkatlioğlu’nu bir kez daha rahmetle anıyorum. Bu millet size minnettardır diyorum. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize Rabbim ’den şifalar temenni ediyorum. Adnan Menderes’in hüznünü yaşayan bu millet Cumhurbaşkanı’mız Recep Tayyip Erdoğan’ı yedirmeyeceklerini bir kez daha göstermiş oldu. Tankların İstanbul köprüsüne geldiği gün her şeyin bittiğini düşünenlerin akıllarına getirmediği bir şey vardı. 15 Temmuz günü Mehmet Akif Ersoy’un “Garbın âfâkını sarmışsa çelik zırhlı duvar, Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var.” Dizelerinin açıklamasını gördük. Tankların, jetlerin, helikopterlerin karşısında imanlı göğüsler vardı ve bunları durdurdu. Biz çocuklarımızı bayrak sevgisiyle yetiştiririz. Vatan sevgisiyle yetiştiririz.” İfadelerine yer verdi.

 VALİ AYHAN: SINIRLARLA ÇEVRİLİ OLMASI BİR TOPRAK PARÇASINI VATAN YAPMAZ

 Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan ise “Sınırlarla çevrili olması bir toprak parçasını vatan yapmaz. Bir toprağı vatan yapan şey yürekten gelen bir vatan sevgisidir. Ezan sesidir. Bayrak sevgisidir ve ödenen bedellerdir. Elhamdülillah bizlerde bu özelliklerin, bu meziyetlerin hepsi ziyadesiyle vardır. "Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır." 15 Temmuz’da son sözü demir yığınları değil, uçaklar değil, toplar tüfekler değil son sözü milletimizin imanı ve inancı söyler. Göğsü imanlı kalbi vatan aşkıyla dolu olan bu yüze milletin evlatlarıyız.” Diye konuştu.


Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, MHP Şanlıurfa İl Başkan Yardımcısı Levent Kama ve AK Parti İl Başkan Yardımcısı Cuma Ağaç da birer selamlama konuşması yaparak 15 Temmuz’u unutturmayacaklarının altını çizdiler.

BİHA

 

 

 

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum