İstanbul'da alınan sokak köpeklerini toplama kararı Urfa için de bekleniyor;

İstanbul'da alınan sokak köpeklerini toplama kararı Urfa için de bekleniyor

Ülkenin dört bir yanında toplatılmalarını isteyenler ile karşı çıkan hayvan hakları savunucuları arasında tartışma devam ederken İstanbul Valiliği tüm ilde köpeklerin toplatılmasını istedi. Şanlıurfa'da ve diğer illerde bu yönde henüz alınmış bir karar yok....

Geçen günlerde açık alanlarda nargile içilmesini yasaklayan İstanbul Valiliği, bugün de İstanbul'un 39 ilçesine gönderdiği talimatla sokak köpeklerinin bir an önce toplatılmasını istedi.

Gönderilen talimatta, kaymakamlıklar ile belediyelerden köpek bakımevi olmayan belediyelerin ivedilikle gerekli işlemleri başlatarak bakımevlerini aktif hale getirmeleri, bakımevi olan belediyelerin de eksikleri tamamlayarak sokak köpeklerini toplamaları istendi.

Hayvanları Koruma Kanunu ve Hayvanların Korunmasına Dair Uygulama Yönetmeliği’nin hatırlatıldığı talimatta, sahipsiz ve güçten düşmüş hayvanların hayvan bakımevlerine götürülmesi ve oradaki müşahade yerlerinde kısırlaştırılan, aşılanan ve rehabilite edilen hayvanların kaydedildikten sonra alındıkları yerlere geri bırakılmaları gerektiği belirtildi.

İstanbul Valiliği tarafından verilen talimatın ardından, Urfa'da da önemli bir sorun haline gelen sokak köpekleri ile ilgili bir kararın alınıp alınmayacağı merak ediliyor.

Bilhassa son günlerde kentte yaşanan birkaç kuduz vakasından sonra sokak köpeklerinin toplatılmasına dair talep arttı.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum