Başkan Beyazgül:  Japonya’da deprem konusundaki teknolojik gelişmeleri yerinde inceledik;

Başkan Beyazgül: Japonya’da deprem konusundaki teknolojik gelişmeleri yerinde inceledik

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Türkiye Belediyeler Birliği Üyeleri ile birlikte Japonya'ya gitti. Ziyarette deprem konusundaki teknolojik gelişmeleri yerinde inceleme fırsatı buldu....

Türk-Japon Dostluk Grubu heyeti ile bir araya gelen Başkan Beyazgül Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinden etkilenen illerden biri olan Şanlıurfa’da depremin yaşandığı andan itibaren alınan önlem ve yapılan hizmetlerle ilgili tecrübelerini aktardı. Görüşmede depremden etkilenen şehirlerin turizm açısından kalkındırılması konusu da istişare edildi.

 Türkiye’nin uluslararası yardım çağrısına sessiz kalmayarak Türk halkının yardımına koştuğunu anımsatan Başkan Beyazgül, Japon halkına depremde yanlarında oldukları için teşekkürlerini iletti.

 BAŞKAN BEYAZGÜL: JAPON HALKINA TEŞEKKÜR EDİYORUM

 Japonya temasları hakkında bir değerlendirmede bulunan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, “Belediyeler Birliği Başkanımız Fatma Şahin, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş, Adıyaman Belediye Başkanımız Süleyman Kılınç ve yine Belediyeler Birliği heyeti ile birlikte Japonya’dayız. Japonya’ya geldiğimizde ilk işimiz Büyükelçimizi ziyaret etmek oldu. Akabinde gerek deprem öncesi gerekse deprem sırasında bizlere büyük destekleri olan ve geçmişten bu yana desteğini hep bizimle beraber tutan altyapı konusunda bizlere büyük destekler veren JIKA heyetini ziyaret ettik. Onlara teşekkürlerimizi sunduk. 1995 yılında Japonya’nın Kobe kentinde büyük bir deprem olmuştu. Bilindiği üzere 2023 - 6 Şubatta ’da Türkiye’de 11 ilimizde hissedilen ve asrın felaketi diye nitelendirilen bir deprem oldu. Kobe’ye ziyarete gittik. Ziyaretimizde burada yaşanılanları, deprem sırasında ve sonrasında yaşanılanları ve o günden bu güne alınan yolu, deprem konusundaki teknolojiyi, teknolojik gelişmeleri yerinde inceledik. Yapılan incelemelerde teknik heyetler bulundu. Ziyaretler kapsamında Kobe Valisi ve Kobe Belediye Başkanını ziyaret ettik. Deneyimlerinden faydalandık. Deprem öncesi, deprem sonrası ve deprem sırasında neler yapıldığı konusunda fikir alışverişinde bulunduk. Orada birtakım teknik çalışmaları da yerinde inceleme fırsatı bulduk. Allah bir daha bu felaketleri göstermesin. Yapılan ziyaret ve incelemeler oldukça faydalı oldu. Buradan Japon halkına teşekkür ediyorum. Bize ev sahipliği yapan bütün kurumlara, teknik heyete teşekkürlerimi sunuyorum.” İfadelerine yer verdi.


BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum