Urfa'da zabıta market ve dükkanlarda gıda denetimi yaptı;

Urfa'da zabıta market ve dükkanlarda gıda denetimi yaptı

Şanlıurfa’da Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığının Koordinasyonunda Büyükşehir ve Merkez İlçe Belediye Zabıta ekiplerinden oluşan ortak denetim ekibi kuruldu. Ekipler, Eyyübiye İlçesinde yaptığı ilk denetimde son kullanma tarihi geçmiş çok sayıda gıda ürünü ele geçirdi....

Şanlıurfa’da Zabıta hizmetlerinin daha etkili ve verimli olması için Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığının Koordinasyonunda “Ortak Denetim” ekibi kuruldu. Büyükşehir, Eyyübiye, Haliliye ve Karaköprü Belediyesi Zabıta ekiplerinden oluşan ortak denetim ekibi, haftanın belirli günlerinde denetim yapacak. 

Eyyübiye, Haliliye ve Karaköprü İlçe merkezlerinde dönüşümlü olarak yapılacak denetimlerde iş yerleri tek tek kontrol edilecek. İşgal, hijyen, fiyat etiketi, gramaj, görüntü kirliliği, iş yeri açma ve çalıştırma ruhsat denetimi yapacak olan ortak denetim ekibi kurallara uymayan işletmeler hakkında yasal işlem uygulayacak.

Ortak denetim ekibi ilk denetimini Eyyübiye İlçesine bağlı Eyyüp Peygamber Caddesi başta olmak üzere Eyyüp Nebi, Osmanlı, Muradiye, Yenice ve Selçuklu mahallelerindeki iş yerlerinde yaptı.

Zabıta ekipleri denetim yaptıkları 2 markette reyonlarda son kullanma tarih geçmiş salamdan süte makarnadan tereyağına sodadan meyve sularına varan çeşitlilikte ürünlere el koydu.

Tarihi geçmiş ürünlere imha edilmek üzere el koyan Zabıta ekipleri işletmecilere son kullanma tarihi geçmiş ürün satmaktan ceza yazdı. El konulan ürünler denetimlerin ardından geri dönüşüm merkezinde imha edildi.

Şanlıurfa’da zabıta ekiplerinin yaptığı denetimlerde son kullanma tarihi geçmiş 4 bin 675 gıda ürününe el konulurken, bu ürünleri sattığı belirlenen toplam 12 iş yerine cezai işlem uygulandı.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum