DEDAŞ'tan çiftçilere: Hasarınızı belgeleyin, kesintiyi iade edelim!;

DEDAŞ'tan çiftçilere: Hasarınızı belgeleyin, kesintiyi iade edelim!

Deprem illerindeki çiftçilere yatırılan destek ödemelerine bloke koyan DEDAŞ, her zaman çiftçilerin yanında olduklarını iddia ederek "Depremde ağır hasar gördüklerini, yıkık binaları olduğunu veya zarara uğradıklarını belgelemeleri durumunda yapılan kesintinin iadesi gerçekleşecektir" dedi....

ŞANLIURFA- Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerdeki çiftçilere yapılan nakdi yardımlara bloke koyan DEDAŞ tepkilerin odağı olmaya devam ederken, kurumdan konuyla ilgili açıklama geldi.

"BELGELEYİN O ZAMAN YANINIZDAYIZ"

Çiftçilerin elektrik borçları nedeniyle yapılan bloke işlemini "Alacağın tahsiline yönelik yıllardır devam eden bir uygulamanın yeni bir uygulama gibi gösterilerek gündem ile ilişkilendirilmesi gerçeği yansıtmamaktadır. Bakanlık tarafından açıklanan destek, elektrik borçlarına karşı yapılan kesinti toplam bedelinin yüzde 2’si nispetindedir" sözleriyle savunan DEDAŞ, her zaman çiftçilerin yanında olduklarını savundu. 

Zararı belgeleme karşılığında çiftçilere kesintinin iadesinin yapılacağını belirten DEDAŞ, "Yaşadığımız deprem felaketinin ardından sadece kendi abonelerimizin değil, ilk günden itibaren depremden zarar görmüş tüm vatandaşlarımızın yanındaydık. Bölgemizde yer alan çiftçilerimizin ise bu zamana kadar hep yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Kurumumuza olan borçlarını ödemeyen çiftçilerimize, depremde ağır hasar gördüklerini, yıkık binaları olduğunu veya zarara uğradıklarını belgelemeleri durumunda yapılan kesintinin iadesi gerçekleşecektir." ifadelerini kullandı.

ELEKTRİK KESİNTİSİ İDDİALARINA YANIT

Kurum, elektrik kesintisi iddialarını da şu sözlerle yalanladı:

"Faizsiz kredilendirme, gecikme bedeli almama, hatta ana paranın dörtte biri oranlarından feragat edilmesine rağmen, geldiğimiz noktada taşınabilir olmayan bir alacak yükü ile karşı karşıyayız. Bu durumun, bölge tarımına kesintisiz enerji hizmeti sunma anlamında sürdürülebilir olmadığı bir gerçek.

Öte yandan iddia edildiği gibi deprem mağduru çiftçilerimize bırakın kesinti yapmayı, sahada sağladığımız birçok destek, tarımsal faaliyetlerin devamlılığına büyük katkı sunmaktadır."

"KESİNTİSİZ ENERJİ İÇİN BORÇLARIN TAHSİL EDİLMESİ GEREK"

Borç tahsilinin yasal haklar kullanılarak yapıldığını söyleyen kurum "Tarımsal kalkınmanın sürdürülebilir olarak devam etmesini ilke edinmiş bir şirket olarak, borcunu ödememekte ısrar eden abonelerimize yönelik, borcun tahsiline ilişkin yasal haklarımızı kullanmak konusunda her zaman itidalli yaklaşmaya dikkat ediyoruz.

Ancak kamuoyunun da takdir edeceği gibi; kesintisiz enerji tedarikini sağlama görevimizi yerine getirebilmemiz ve bölgemiz dahilindeki kullanıcıların mevcut durumdan olumsuz etkilenmesini önlemek adına, eski borçların yasa ve yönetmelikler çerçevesinde tahsil edilmesi gerektiği ticari bir zorunluluk ve gerçektir." dedi. 

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum