Şanlıurfa'da metabolik hasta çocuklar evinde ziyaret ediliyor;

Şanlıurfa'da metabolik hasta çocuklar evinde ziyaret ediliyor

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde metabolik veya endokrin hastalık tanısı olan bebek ve çocukları evlerinde ziyaret ederek, aileleri tarafından tedavilerinin aksatılmaması, kontrollere gidilmesi, hastalığın tedavi süreciyle ilgili bilgilendirme yaptı....

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri, Fenilketonuri (FKU), Biyotidinaz Eksikliği, Kistik Fibrozis (KF), Konjenital Hipotroidi, Spinal Müskuler Atrofi (SMA) ve Konjenital Adrenal Hiperplazi (KAH) hastalık tanısı olan bebek ve çocukları evlerinde ziyaret etti.

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Çeküs Birim Sorumlusu Mesut Hamidanoğlu, ziyaret kapsamında ailelere bilgilendirmeler yapıldığını belirterek, şunları kaydetti:

“Yenidoğan tarama programı kapsamında metabolik veya endokrin hastalık tanısı olan 130 aileden bebekleri ve çocukları evlerinde ziyaret ettik. Tanı konan bebeklerin aileleri tarafından tedavilerinin aksatılmaması, varsa diyetinin uygulanması, kontrollere gidilmesi, bu hastalığın tedavi süreciyle alakalı ihtiyaçlarının belirlenmesi hususunda yerinde tespit ve bilgilendirme yaptık”

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum