Sarmış: Minarelere de yeni bir bakış gerekmez mi ?;

Sarmış: Minarelere de yeni bir bakış gerekmez mi ?

Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkımların meydana geldiği Şanlıurfa’da, aralarında tarihi camilerin de bulunduğu onlarca caminin minaresi zarar gördü. Eğitimci-yazar Mehmet Sarmış, yıkılan ve parçaları düşen minarelerin insanların yaralanmasına, hatta ölüme bile sebebiyet verdiğini belirterek, “Minarelere de yeni bir bakış gerekmez mi?” dedi....

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6’lık iki depremlerin vurduğu  Şanlıurfa’da camiler de zara gördü. Kentte bulunan 2 bin 154 camiden en az 100’ü zarar gördü. Bazı camilerin minarelerinde çatlamalar meydana gelirken, bazı camilerin ise minareleri yıkıldı.

Bir dönem Türkiye Yazarlar Birliği Şanlıurfa Şubesi başkanlığı yapan eğitimci-yazar Mehmet Sarmış sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, deprem sonrası yıkılan veya parçaları düşen minarelerin insanları yaraladığını hatta ölüme bile sebebiyet verdiğini belirterek, öneride bulundu.

Sarmış, minareler ile ilgili önerisini sunduğu paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Minarelere de yeni bir bakış gerekmez mi ? Deprem pekçok camiye, özellikle de minareye zarar verdi. Bazısı tepesinden, bazısı ortasından, bazısı kökünden yıkıldı. Taşlar düşerken etrafa da çok zarar verdi. Bazı insanların yaralanmasına, hatta ölümüne sebep oldu. Korka korka acaba diyorum. Bu afet dolayısıyla camilerin süsü, makyajı, minarelerin sayısı ve boyu konusunda da bir muhasebe yapmak gerekmez mi? Koca kubbelere asılan o kocaman avizeler konusunda da...”

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum