O bölgelere inşaat yapılmayacak!;

O bölgelere inşaat yapılmayacak!

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve Şanlıurfa’nın da aralarında bulunduğu 11 ilde yıkım yaratan depremlerin ardından yeni yerleşim alanları belirlenirken fay hattı geçen yerlerde inşaata izin verilmeyecek. Söz konusu kararda MTA ile TOKİ ortak çalışma yürütecek....

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ilde yıkım yaratan depremlerde çok sayıda yerleşim alanı yerle bir olurken 46 bini aşkın vatandaş yaşamını yitirdi.

Afet bölgelerine yeniden yapılması kararlaştırılan yerleşim yerleşine ilişkin yeni bir karar alındı.

Ulusal bir gazetede yer alan habere göre Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na bağlı Maden Teknik Arama Müdürlüğü'nün (MTA) ve Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) ortak çalışma yürüteceği kararda; TOKİ'nin konut yapmayı planladığı alanlarda diri fay hattı olup olmadığı, MTA uzmanlarınca kontrol edilecek. Uzmanların çıkardığı diri fay haritası esas alınacak.

485 DİRİ FAY HATTI BULUNUYOR

Fay hattına yakın ve riskli olduğu saptanan sahalara inşaat izni verilmeyecek. MTA'nın Türkiye genelinde çıkardığı haritada 485 diri fay olduğu belirtiliyor. Diri fayların her birinin 5,5 ve daha büyük depremler üretebilecek kaynak kuşakta olduğu kaydediliyor.

BİHA

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum