Adıyaman kadirşinaslığını gösterdi! Kardeş ilden Urfa'ya mesaj var;

Adıyaman kadirşinaslığını gösterdi! Kardeş ilden Urfa'ya mesaj var

Kendisi de depremzede olmasına rağmen "Kardeş il" dediği Adıyaman'dan desteğini esirgemeyen Şanlıurfa'ya, sel felaketi yaşadığı bugün Adıyaman'dan mesaj geldi. Mesaj iki kentin kardeşliğini pekiştirdi....

ŞANLIURFA- Hem komşu iller, hem de kardeş şehirler. Şanlıurfa ve Adıyaman her ne kadar çiğköftede yarışsa da iyilikte hep yan yana durdular. 

6 şubat Kahramanmaraş merkezli depremler her iki ilde de yıkıcı sonuçlara neden oldu. Can kayıpları, enkazlar derken yardıma Şanlıurfa'ya nazaran daha çok ihtiyaç duyan Adıyaman'a ilk destek de Şanlıurfa'dan ulaştı. Kimi yemek yapıp götürdü, kimi battaniye taşıdı. TIR'larla yapılan yardımların sayısı da gün geçtikçe arttı. Düne kadar hala yardımların sürdüğü Adıyaman ile Şanlıurfa bu kez sel felaketinde aynı acıları yaşadı. Her iki ilde de sağanak felakete dönüştü. Can kayıpları yaşandı.

Adıyaman, felaketin boyutunun daha büyük olduğu Şanlıurfa'yı ihmal etmedi. Kadirşinaslığını gösteren Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç bir mesaj yayımladı. Geçmiş olsun dileğinde bulunan Başkan Kılınç "6 Şubat Depreminin İlk Anlarından Beri Yanımızda Olan Kadim Şehir #Şanlıurfa Halkına Geçmiş Olsun Dileklerimizi İletiyoruz" dedi.

Mesaj ile iki kentin kardeşliği daha da pekişti.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum