Prof. Dr. Öztürkmen’den Urfa’da sınavlara hazırlanan adaylara destek çağrısı;

Prof. Dr. Öztürkmen’den Urfa’da sınavlara hazırlanan adaylara destek çağrısı

Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Rıza Öztürkmen, depremin ardından selinde vurduğu kentte üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilere ek puan veya katsayı uygulanması gerektiğini sosyal medya hesabı üzerinden bildirdi....

ŞANLIURFA -Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Rıza Öztürkmen, deprem ve sel felaketlerinin yaşandığı Şanlıurfa’da LGS ve YKS sınavlarına hazırlanan öğrencilere destek sağlanması gerektiğini ifade etti.

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Prof. Dr. Öztürkmen, deprem, sel mağduru öğrenciler diğer adayların şartları, psikolojileri aynı olmayacağına dikkati çekerek, bu bölgedeki LGS ve YKS adaylarına ek puan veya katsayı uygulanabilmesi gerektiğinin altını çizdi.


Öztürkmen, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Büyüklerimiz düşünür mü? LGS ve YKS'ye girecek deprem, sel mağdurları ve diğer adayların şartları, psikolojileri aynı olmayacaktır. Su, elektrik yok, evlere girilmiyor. Acaba bu bölgedeki LGS ve YKS adaylarına ek puan veya katsayı uygulanabilir mi?”

Araştırmacı-Yazar Yusuf Sabri Dişli de sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, “Bazı öğrencileri öylesine vurmuş deprem; sınav sonrası okul bahçesinde, bekleyecek ana-baba bir velisi bile yok... ‘toprağa can vermiş’" ifadesini kullandı.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum