Uzmandan Urfa'daki 'kaynayan sıvı' ile ilgili açıklama!;

Uzmandan Urfa'daki 'kaynayan sıvı' ile ilgili açıklama!

Viranşehir'de merak konusu olan esrarengiz kaynayan sıvı ile ilgili yetkililerden açıklama gelmese de konunun uzmanından rahatlatan bir bilgi paylaşımı geldi. "Yanardağ mı uyanıyor?" sorusu açıklama ile yanıt buldu....

VİRANŞEHİR- Viranşehir kırsalında çekildiği iddia edilen yer altından kaynayarak çıkan suyun nedeni merak konusu olmuş ve sosyal medyada "Yanardağ mı uyanıyor?" soruları gündeme gelmişti. Jeoloji Mühendisi Dr. Ramazan Demirtaş açıklama yaptı.

Deprem sonrasında bölgede yeni sıcak su çıkışlarının beklenen bir durum olduğunu ifade eden Dr. Demirtaş "Kaplıca türü jeotermal bir çıkış olma olasılığı çok yüksek. - Şanlıurfa ilinde Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) tarafından, Karaali Jeotermal Alanında 1993 yılından bu yana 15 adet sondaj çalışması gerçekleştirilmiş olup, bu çalışmalarla toplam 3.480 m derinliğe ulaşılmıştır. Bu sondaj çalışmaları ile ortalama 44ºC de toplam 118 lt/sn jeotermal akışkan elde edilmiştir. Şanlıurfa ili sınırları içinde Karaali Jeotermal alanı içinde kaynak olmayıp sıcak su kuyuları açılmıştır -#Deprem sonrasında yeni sıcak su çıkışlarının olması beklenen bir durumdur" dedi.

"YANARDAĞ PATLADI GİBİ BİLGİ KİRLİLİĞİNE İZİN VERMEYİN"

Bir de uyarıda bulunan Dr. Demirtaş "Sakın haaa Volkan/yanardağ patladı/patlayacak gibi bir kirliliğe izin vermeyin... -2017 Ayvacık depremlerinde ve 30 Ekim 2020 Sisam depreminde Tuzla Fayı boyunca yeni sıcak su kaynakları çıkmıştır. -Bu çıkışlar normal -Kirli bilgilerden uzak durun" ifadelerine yer verdi.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum