Keme fiyatı dudak uçuklatıyor;

Keme fiyatı dudak uçuklatıyor

ÖZEL HABER | Şanlıurfa’da ilkbahar yağmurlarından sonra doğada kendiliğinden yetişen keme mantarı görücüye çıktı. Toprak altında yetişen ve görüntüsü patatese benzeyen kemenin, sadece ilkbahar mevsiminde toplanmasından dolayı fiyatı dudak uçuklatıyor. Etten daha pahalı olan kemenin kilo fiyatı pazarda 600 liraya kadar yükseliyor. Keme mantarı, lezzetli ve vitaminli olması nedeniyle rağbet görüyor....

ŞANLIURFA – Şanlıurfa ve çevresinde ilkbahar aylarındaki yağmurlardan sonra doğada kendiliğinden yetişen keme mantarı çıkmaya başladı. Vatandaşlar arazilere çıkıp toprak altına tek tek bakıyor. Ellerindeki çubuklarla toprağı hafif kazdıktan sonra buldukları mantarı çıkartıyorlar. Özellikle kırsal alanlarda keme mantarı toplayıcıları yoğun mesai harcıyor.

Doğada kendiliğinden yetişen ve belirli bir süre toprak altından çıkarılmadığı takdirde çürüyen keme mantarı görünüm olarak patatese benziyor. 

Kemeden kebap ve kızartma gibi yemekler yapılıyor.

Keme mantarı Şanlıurfa’da pazarlarda da satılmaya başlandı.

KİLOSU ETTEN DAHA PAHALI

Keme mantarının az bulunması fiyatını da etkiliyor. Pazarda kemenin kilosu kalitesine göre 400 liradan başlayıp 600 liraya kadar çıkıyor. Bu lezzetin müdavimleri fiyatı ne kadar yüksek olsa da kemeye rağbet gösteriyor.

 

YILDA BİR KEZ ORTAYA ÇIKIYOR
BİHA’ya konuşan pazarda keme satanlardan İbrahim Çiftçi, kemenin yılda bir kez ortaya çıktığını belirterek “Şu anda fiyatı 400 lira. Keme az bulunan bir ürün olduğu için fiyatı da doğal olarak yüksek oluyor. Keme kırsal kesimlerde ve dağlık kısımlarda bulunur. Keme şimşekler oluştuğu zaman ortaya çıkar. Toplanılan kemelerden kebap yapılıyor. Kemenin lezzeti de güzel. Kemeden kızartmada yapılıyor. Kemenin fiyatı pahalı olmasına rağmen vatandaşlar talep ediyor” dedi.

 

ZEREN: ESKİDEN 100 DOLARA ALDIĞIMI HATIRLIYORUM

Kemeyi çok sevdiğini ve bu mantardan yemekler yaptığını dile getiren vatandaşlardan Ahmet Zeren, kemenin eşsiz bir lezzete sahip olduğunu söyledi. Zeren, “Bildiğim kadarıyla kemenin tohumu yok. Kemenin tadı ve lezzeti çok güzel. Kemenin kebabı da çok lezzetli oluyor. Ben bizzat kendim kemenin kabanın yaptım. Çok güzel bir tadı var. Keme yumurta ile de kızartılıyor. Pilavı bile yapılır. Yılda bir kez ortaya çıkan bu ürün değerli oluyor” diye konuştu.

Kemenin bahar aylarında ortaya çıktığını belirten Zeren, “Ben eskiden kemenin kilosunu 100 dolara aldığımı hatırlıyorum. Şu an keme fazla bulunduğu için kilogram fiyatı normal. Daha önceki dönemlerde bulunmuyordu” ifadelerini kullandı.

DURMAZ: GÖNÜL İSTERDİ Kİ YARIM KİLO ALALIM

Vatandaşlardan Mustafa Durmaz da kemenin çok pahalı olduğunu vurgulayarak, “Keme alalım dedik ama fiyatları pahalı, gücümüz yetmiyor. Kemenin kilogramı 400-500 lira. Kemenin tadı güzel, bu mevsimlerde ortaya çıkıyor. Çok vitaminli ve çok faydalı bir yiyecek. Gönül isterdi ki yarım kilo alalım ama alım gücümüz yok” diye konuştu.

ÖZEL HABER /  BİHA 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum