Çiftçiler ve hayvan yetiştiricileri için emeklilikte düzenleme talebi;

Çiftçiler ve hayvan yetiştiricileri için emeklilikte düzenleme talebi

Türkiye Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkanı Nihat Çelik, çiftçi ve yetiştiriciler için emeklilik talebinde bulundu. Başkan Çiftçi, çiftçi ve yetiştiricilerin 7 bin 200 günde emekli olmaları gerektiğini ifade etti....

Türkiye Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkanı Nihat Çelik yayımladığı yazılı açıklamada, çiftçi ve yetiştiriciler için emeklilik talebinde bulunarak prim gün sayısının 7 bin 200 gün olmasını istedi.

5510 sayılı "Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu"na değinen Çiftçi, çiftçi ve yetiştiricilerin de diğer serbest meslek, tüccar ve ticaret erbabı gibi bu kanun kapsamında 4/b’li olarak 9 bin günde emeklilik hakkını kazandığını söyledi.

Genel Başkan Çiftçi aynı kanun kapsamında 4/a’lı olarak çalışanların ise 7 bin 200 günde emekli olduğunu hatırlatarak, çiftçiler ile yetiştiricilerin de bu kapsamda emekli olması gerektiğine dikkat çekti. Çiftçi açıklamasında şunları dile getirdi:

Aynı işi veya daha ağırını yapan çiftçilerimiz emeklilik şartları bakımından da 4/a kapsamında çalışanlar gibi 7 bin 200 günde emeklilik hakkına sahip olmaları sosyal adalet anlayışının da bir gereğidir. Emeklilik şartlarındaki haksızlığın giderilmesi yüz binlerce çiftçi ve yetiştiriciyi memnun edecektir. Mevcut haliyle bu uygulama çiftçiler açısından önemli bir hak kaybına neden olmaktadır. Bu durumun düzeltilmesi noktasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den TBMM yasama dönemi kapanmadan önce bu yasal değişikliğin yapılmasını talep ediyoruz”.

BİHA

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum