Urfa’da bez çadırda kalan aileler hem mağdurlar hem çekiniyorlar;

Urfa’da bez çadırda kalan aileler hem mağdurlar hem çekiniyorlar

Gerek Suriye’deki iç savaştan kaçıp Türkiye’ye gelen sığınmacılar olsun, gerekse 6 Şubat’ta yaşanan depremler nedeniyle evsiz kalan aileler olsun, herkes çadırkentlere yerleştirilirken, Urfa’da hala kendi imkanlarıyla kurdukları kötü çadır koşullarında yaşayan aileler var....

Eyyübiye ilçesinin Yenice Mahallesinde, Antep çevre yolu ile Akçakale yolunun kesiştiği yerde onlarca mavi brandalı çadır var. Tamamına yakını Suriye'nin Halep kentinden gelmiş sığınnmacı Türkmen ailelerden oluşuyor.

2011 yılında başlayan Suriye iç savaşı nedeniyle önce Antep'e göç etmişler. Ancak 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler dolayısıyla orada da duramamış ve Urfa'ya taşınmışlar. Çocukları yalın ayak ortalıkta dolaşan, eğitim imkanlarından yoksun ailelerin, kendilerini ziyaret edenlerden bekledikleri ilk şey gıda, giyecek ya da nakdi yardım.

Aileler çamurlu bir alana kurdukları bez çadırlarda oturuyorlar. Urfa’da havaların hala ısınmaması ve ara ara sağanak yağışların yaşanması nedeniyle bu ailelerin ciddi ısınma problemleri yaşadıkları da söylenebilir.

Önce Antep’te depremden, sonra Urfa’da yaşanan sel baskınlarından dolayı madğur olan bu sığınmacı aileler, her ne kadar temel ihtiyaçları konusunda büyük sıkıntılar çekseler de, basında görünmekten çekinerek durumlarını pek dile getirmeye yanaşmıyorlar. Ancak onlardan Muhammed isimli genç biri, çekine çekine durumlarının hiç de iyi olmadığını, özellikle çocuklar için yardıma ihtiyaç duyduklarını ifade etti. İsmini söylemek istemeyen başka bir sığınmacı ise, yapılacak yardımların bir ay içinde gelmesinin onları memnun edeceğini, çünkü bir aya kadar buradan da gidebileceklerini söyledi.

Dışarda kalmış birçok aileye sunulan çadırkent koşullarının sağlanması halinde, bu ailelerin de temel sorunları ve ihtiyaçları karşılanmış olacak.

BİHA

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum