Vali Ayhan’ın eşi Akkiraz Ayhan fenilketonüri hastası çocuklarla kahvaltı yaptı;

Vali Ayhan’ın eşi Akkiraz Ayhan fenilketonüri hastası çocuklarla kahvaltı yaptı

Şanlıurfa Valisi Sayın Salih Ayhan’ın eşi Zeynep Akkiraz Ayhan, Fenilketonüri hastası için Fenilketonüri (PKU) Hastaları Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nde düzenlenen kahvaltı programına katıldı....

Kahvaltı programında konuşma yapan Zeynep Akkiraz Ayhan, çocukları ve ailelerini tebrik ederek başladığı konuşmasında şunları söyledi:

“Hayatınızda PKU hastalığıyla mücadele ediyorsunuz ve bu biliyorum kolay bir şey değil. Ancak, bu zorluğa rağmen hayatınızı dolu dolu yaşamak için çaba gösteriyorsunuz. Beslenmeniz için çeşitli hassas noktalar var, bazı diyetleri sürdürmeniz gerekiyor. Bu size belki sıkıcı ve zor geliyor olabilir ama sağlıklı bir yaşam sürdürmeniz için çok ama çok önemli bir adımdır. Hayat, hepimiz için bazı noktalarda zorlayıcı olabilir ama önemli olan bu zorlukların üstesinden gelmektir. Buradaki pırıl pırıl evlatlarımızda da biliyorum ki bu azim ziyadesiyle mevcut”.

Akkiraz Ayhan, Şanlıurfa Valiliği’nin fenilketonüri hastası çocuklara destek olmak için güzel çalışmalar yaptığını dile getirerek “Valiliğimiz, PKU hastalarının sağlıklı bir diyet sürdürme alışkanlığı edinmelerine, yemek yapma becerilerini geliştirmesine yardımcı olmak amacıyla; Fenilketonüri (PKU) Hastaları Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğimize özel bir mutfak yaptırdı” ifadelerini kullandı.

Mutfağın PKU hastaların yemek yapma deneyimlerini artırmakla kalmayıp sağlıklı yemek seçimleri yapmalarına da yardımcı olacağını belirten Akkiraz Ayhan, “Şanlıurfa Valiliğimiz, sağlıklı bir geleceği hedefleyen sosyal sorumluluk projelerine her zaman destek verme konusunda kararlı. Ayrıca bu proje yalnızca Şanlıurfalı evlatlarımıza değil, tüm bölge illerimize hizmet edecek. Bu güzel projenin, PKU hastalarının sağlıklı bir diyet sürdürmelerine yardımcı olmasını umuyorum. İnanıyorum, hep birlikte güzel bir gelecek inşa edeceğiz” sözleriyle konuşmasına devam etti.

Akkiraz Ayhan, Şanlıurfa’da 192 fenilketonüri hastasının olduğunu kaydederek, Türkiye’de toplamda 8 tane fenilketonüri derneği olduğuna dikkat çekti.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum