AFAD: Bölgeye dönmek isteyen depremzedelerin yol masrafı karşılanacak;

AFAD: Bölgeye dönmek isteyen depremzedelerin yol masrafı karşılanacak

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve Şanlıurfa’nın da aralarında bulunduğu 11 ili etkileyen depremlerin ardından, yaşadıkları kentlere dönmek isteyenlerin yol masrafları devlet tarafından karşılanacak....

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), 6 Şubat günü Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremin ardından, bölgeden tahliye edilen depremzedelerden, yaşadıkları kentlere dönmek için yoğun talep olduğunu açıkladı.

AFAD'dan yapılan yazılı açıklamada, bölgeye dönmek isteyenlerin bulundukları illerdeki valilik ve kaymakamlıklara başvurmaları halinde "yol masraf belgesi" düzenleneceği belirtildi. 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"6 Şubat 2023 tarihli Kahramanmaraş Pazarcık-Elbistan depremleri sonrası afet bölgesinden tahliye edilen depremzede vatandaşlarımızın geri dönüş konusunda yoğun taleplerinin olduğu görülmüştür. Bu kapsamda, afet bölgesi dışındaki illerimizde bulunup geri dönmek isteyen afetzede vatandaşlarımızın bulundukları illerde valilik ve kaymakamlıklara müracaat etmeleri durumunda uygun vasıtalarla (karayolu, demiryolu, havayolu) ve yol masraf belgesi düzenlenerek geri dönüşleri hususunda gerekli imkan ve kolaylık sağlanacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum