Urfa’da sel sonrası dere yataklarına neşter vuruluyor!;

Urfa’da sel sonrası dere yataklarına neşter vuruluyor!

Şanlıurfa’da mart ayında yaşanan selden sonra derelerin uygulama projelerinin hazırlanması için “15. Bölge Aplikasyona Müstenit Kati Proje Yapımı” işinin sözleşmesi imzalandı. İş kapsamında üst havza tedbirleri, tüm derelerin taşkın kontrol tesisleri, geçiş yapıları projelendirilecek....

Şanlıurfa’da 14-15 Mart’ta etkili olan yağışlar sonrası derelerin taşması ile çok sayıda mahallede yaklaşık 2 bin evde, çok sayıda iş yerinde, yüzlerce araçta hasar oluştu. Sel felaketinde 17 kişi de hayatını kaybetti.  

Benzer bir felaketin yaşanmaması için derelerde çalışmalar sürüyor.

Devlet Su İşleri (DSİ) 15. Bölge Müdürlüğü de il merkezindeki tüm derelerin güncel verilerle taşkın yönüyle incelenmesi ve neticesinde tüm derelerin uygulama projelerinin hazırlanması için “15.Bölge Aplikasyona Müstenit Kati Proje Yapımı” işinin sözleşmesinin imzalandığını duyurdu.

DSİ’nin proje kapsamında üst havza tedbirleri, tüm derelerin taşkın kontrol tesisleri, geçiş yapıları projelendirilecek.

Yerleşim yerinin içinden geçip dere güzergahı olmayan kısımlarda hem dere hem de yol olarak kullanımı sağlayacak, aynı zamanda yağmur sularını da toplayacak ızgara kanal kesiti uygulanacak. Proje, kemer köprüleri de kapsıyor. Akışın rahatça sağlanabilmesi için tıkanmaya daha müsait olan çok gözlü menfezler kaldırılarak tek gözlü menfezler yapılacak.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum