AK Partili Yavuz Urfa’yı da kapsayan OHAL süresi ile ilgili konuştu;

AK Partili Yavuz Urfa’yı da kapsayan OHAL süresi ile ilgili konuştu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz Urfa’yı da kapsayan afet bölgesi illerinde ilan edilen OHAL’in biteceği tarih ile ilgili açıklamada bulundu. Yavuz, “OHAL 9 Mayıs itibarıyla bitecek” dedi....

6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Urfa’nın da dahil olduğu 10 ilde Olağanüstü Hal (OHAL) ilan edilmişti.

3 aylık süre için ilan edilen OHAL ile ilgili karar, Cuhmurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanıp 8 Şubat’ta Resmi Gazete’de yayımlanmıştı.

Karar ile belirlenen sürenin sonuna gelindiği bu günlerde OHAL’in uzatılıp uzatılmayacağı merak konusu edilirken, konuyla ilgili en açıklama AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz’dan geldi.

Katıldığı bir televizyon programında yaptığı açıklamalarda Urfa’nın da dahil olduğu depremin etkilendiği illerde OHAL ilan edildiğini hatırlatan Yavuz, OHAL’in uzatılmayacağını duyurdu.

Yavuz konuyla ilgili olarak, "Afet bölgesinde OHAL Kalkıyor. 9 Mayıs itibarıyla bitecek, uzatılmayacak. Yasal önlemler de alınmıştır” ifadelerini kullandı.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum