Büyükşehir’de personellerin maaşına zam yapıldı;

Büyükşehir’de personellerin maaşına zam yapıldı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül bugün yaptığı bir basın açıklamasıyla belediye çalışanın alacağı en az maaşın 16 bin 500 TL’ye yükseltildiğini duyurdu....

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül 5 Mayıs’ta yaptığı bir paylaşımla 8 Mayıs’ta belediye bünyesinde çalışan işçilere hayırlı bir haber vereceğini duyurmuştu.

Başkan Beyazgül Şanlıurfa 1 Nolu ve Şanlıurfa 2 Nolu Hizmet İş Sendikası Temsilcileriyle Büyükşehir Belediyesi Şeref Salonunda düzenlediği basın toplantısı haberin detayları ile ilgili konuştu.

Konuşmasında belediye bünyesinde çalışan işçilerin maaşlarına yapılacak zam oranı hakkında konuşan Başkan Beyazgül, en düşük işçi maaşına 5 bin TL, diğer işçilerin maaşlarına ise 4 bin ve 3 bin TL zam yapıldığını, böylece en düşük işçi maaşının 16 bin 500 TL’ye çıkartıldığını açıkladı.

En az ücret alan işçilerin ücretini 16 bin 500 liraya çıkarttıklarını ifade eden Beyazgül, “2. kademe olarak 14 bin lira alan işçilerimiz bunlara da 4 bin lira zam yaparak, bu kademedeki işçilerimizin ücretlerini 18 bine çıkardık. 14-17 bin lira arasında 16 bin alanda var, 17 bin alan da var ve  15 bin alanda var.

17 bin maaş alan işçilerimizin de ücretini 3 bin lira daha ekleyerek bu oranı artırmış olduk. Tabii çalışanlarımız arasında 20-25 bin alanda var. Onların da ücretlerini 3 bin lira zam yaparak böylelikle dengeyi sağlamaya çalıştık" ifadesini kullandı.

Başkan Beyazgül işçilerin maaşlarının zamlı halini 15 Mayıs’ta alacaklarını da sözlerine ekledi.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum