Depremzede öğrencilere ek kontenjan;

Depremzede öğrencilere ek kontenjan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem bölgesindeki lise öğrencileri için kendi illerindeki devlet üniversitelerinde yüzde 25'lik ek kontenjan ayrılacağını açıkladı....

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’taki “asrın felaketi”nin eğitim alanında oluşturduğu hasar çok fazla. Depremin etkilediği illerde birçok okul yıkılırken ya da okul binaları ağır hasar alırken, öğrenciler de kayıp acısı ve büyük bir travma yaşadı, ders çalışacak ortamları kalmadı, kaynaklara erişime sıkıntıya girdi ya da kaynaklara geç ulaşabildi. Tüm bunlar deprem illerindeki öğrencileri dezavantajlı duruma getirdi. Bu öğrencilerden sınava hazırlananlara pozitif ayrımcılık yapılması birçok kez dile getirildi.

ERDOĞAN MÜJDEYİ VERDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adana mitingde deprem bölgesindeki lise öğrencilerine müjde verdi.

Depremden etkilenen illerdeki lise öğrencileri için kendi illerindeki devlet üniversitelerinde yüzde 25'lik ek kontenjan ayrılacağını ayrıca özel üniversitelerin tamamındaki her programda da bu öğrenciler için birer kişilik yer tahsis edileceğini ifade eden Erdoğan, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Deprem bölgesindeki lise öğrencilerine bir müjde vermek istiyorum. Deprem bölgesi illerimizdeki devlet üniversitelerimizde bu öğrencilerimiz için genel yerleştirme dışında yüzde 25 oranında ayrı bir kontenjan ayıracağız. Bu öğrencilerimiz ülke genelindeki sıralamanın dışında kendi aralarındaki puan önceliğine ve tercih sırasına göre ayrılan ilave kontenjanlara yerleşebilecek. Ayrıca özel üniversitelerin tamamındaki her programda bu öğrenciler için birer kişilik yer tahsis edilecek. Toplamda 21 bin 560 öğrencimizin 2023-2024 eğitim ve öğretim yılında bundan yararlanacak".

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum