Kılıçdaroğlu seçimler kapsamında Urfa'ya kayıtsız kaldı;

Kılıçdaroğlu seçimler kapsamında Urfa'ya kayıtsız kaldı

14 Mayıs cumhurbaşkanı ve milletvekili seçim çalışmaları kapsamında birçok siyasi parti genel başkan düzeyinde Urfa’ya ziyaretler gerçekleştirirken, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise Urfa’yı pas geçti....

Şanlıurfa siyasi temsiliyet konusunda çıkardığı 14 milletvekili ile Gaziantep ve Kocaeli’nin yanında Türkiye’nin sekizinci büyük ili. Genç nüfusu oranı bakımından da Türkiye illeri arasında ilk sırada yer alan Şanlıurfa’da, 14 Mayıs’ta 1 milyon 2019 bin 445 seçmen 4 bin 84 sandıkta oy kullanabilecek.

Şanlıurfa sahip olduğu bu potansiyel sebebiyle siyasi seçimlerde her partinin önemle üzerinde durduğu ve genel başkan düzeyinde ziyaretler gerçekleştirip mitingler düzenlediği kentlerin başında geliyor.

Kent, Türkiye 14 Mayıs seçimlerine giderken de birçok parti ve genel başkanının mitinglerine ev sahipliği yaptı. Ancak Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ise seçim çalışmaları kapsamında Urfa’yı adeta pas geçmesi dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan 16 Nisan’da, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkanı Fatih Erbakan 29 Nisan’da ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar da 8 Mayıs’ta Urfa’da mitingler düzenlerken, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın ise bugün Siverek’te mitingini gerçekleştirmesi bekleniyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise seçim çalışmaları kapsamında Urfa’ya herhangi bir ziyaret gerçekleştirmediği gibi, kendisinin seçim gününe kadar kentte bir ziyaret ya da miting düzenleyip düzenlemeyeceği ile ilgili de herhangi bir açıklama yapılmış değil.

Kılıçdaroğlu en son Urfa’ya yaşanan sel felaketi dolayısıyla 16 Mart’ta gelmişti. Kendisine İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile Gelevek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da eşlik etmişti.

Millet İttifakı Adayı Kılıçdaroğlu’nun Urfa’ya bu anlamda kayıtsız kalmasının kentte kendisi ve partisi adına sandıkta olumsuz bir etkisinin olup olmayacağı merak konusu oldu.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum