Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milli iradenin tezahürünü bekliyoruz;

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milli iradenin tezahürünü bekliyoruz

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Ankara’da balkon konuşması yaptı. Erdoğan, konuşmasında henüz kesin sonuçlar belli olmamakla beraber açık ara önde bulunduklarına vurgu yaptı....

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da balkon konuşması yaptı.

Milli iradenin tezahürünü beklediklerini söyleyen Erdoğan, “Milletimiz tercihini seçimin ikinci tura kalmasından yana yaptıysa onun da başımızın üstünde yeri var. Birileri mutfakta biz de balkonda. Ülkemiz 14 Mayıs seçimleri ile bir demokrasi şölenini daha alnının akıyla tamamlamıştır. Henüz kesin sonuçlar belli olmamakla beraber açık ara önde bulunuyoruz.

Biz milletimize karşı hep harbi ve hasbi olduk. Bugün de seçimde açık ara önde olduğumuzu biliyor ancak sonucun ne şekilde tecelli ettiği önümüze gelmediği için milli iradenin tezahürünü bekliyoruz. Tarihimizin en yüksek katılımlı seçimlerinden birini yaşadık. Kayda değer hiçbir üzüntü verici bir hadise yaşanmadan bu seçimi tamamladık. Kazanan ülkemiz, milletimiz olmuştur. Milli iradeye her zaman saygı duyduk. Bu seçimde de sizin kararınıza saygı duyuyoruz bundan sonraki seçimler de saygı duyacağız. Seçim kampanyası dönemindeki kampanyalar artık geride kalmıştır. Milletimiz bugün kararını vermiştir.

TBMM üyeliği seçimleri, mevcut tabloyla bile Cumhur İttifakı'nın çoğunluğu kazanmasıyla neticelenmiştir. Şu anda çoğunluk Cumhur İttifakı'ndadır.

Seçim sistemimizin yüzde 50+1 oy sınırı sebebiyle cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turda bitip bitmediğini henüz bilmiyoruz. Eğer milletimizin kararı cumhurbaşkanı seçiminin tamamlandığını gösteriyorsa zaten mesele yok. Şayet milletimiz tercihini seçimin ikinci tura kalmasından yana yaptıysa onun da başımızın üstünde yeri var” ifadelerini kullandı.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum