Şanlıurfa’da partilerden ‘vekil sayısı değişikliği’ iddialarına yanıt;

Şanlıurfa’da partilerden ‘vekil sayısı değişikliği’ iddialarına yanıt

Şanlıurfa'da itiraz üzerine oyların yeniden sayılmasıyla Yeşil Sol Parti'nin bir milletvekili daha kazandığı iddiasına AK Parti kanadından yalanlama geldi. YSP adı altında seçime giren HDP ise iddiaları doğrulamadı....

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) kesin olmayan sonuçları ilan etmesinin ardından partilerin itirazları devam ediyor.

Şanlıurfa'da 14 Mayıs’ta gerçekleşen seçimlerde AK Parti 8, Yeşil Sol Parti (YSP) 4, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 1, Milliyetçi Hareket Partisi ise 1 vekil çıkarmıştı.

Bazı sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlarda, YSP’nin Şanlıurfa’da seçim sonuçlarına itiraz ettiği ve milletvekili sayısını 5’e yükselttiği iddia edildi.

AK PARTİ’DEN İDDİALARA YALANLAMA

AK Parti kanadından iddialara yalanlama geldi. AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Ali İhsan Delioğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla iddiaların asılsız olduğunu kaydetti.

Delioğlu, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Kamuoyunun bilgisine sosyal medyada Partimizin Şanlıurfa’daki Milletvekili sayısının düştüğüne dair yapılan haberler tamamen asılsızdır. Yapılan itirazlar reddedilmiş olup, AK Partimizin Milletvekili sayısı 8 olarak kesinleşmiştir.

HDP İDDİALARI DOĞRULAMADI

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şanlıurfa İl Başkanlığı’ndan söz konusu iddialara ilişkin yapılan açıklamada “Değerli basın emekçileri yerel ve ulusal başına yansıyan haberler ve partimizin müdahil olduğu durumlara ilişkin en kısa süre içinde tarafınıza bilgilendirme yapılacaktır.” denildi.

BİHA

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum