Urfa’da yıllardır süren gelenek bu yıl da devam etti!;

Urfa’da yıllardır süren gelenek bu yıl da devam etti!

Türkiye’de ilk fıstık ağacının da ekildiği ve Urfa Fıstığının anavatanı sayılan Esemkulu Mahallesinde geleneksel hale gelen pilav günü etkinliğinin 80’ncisi yoğun bir katılımla gerçekleştirildi....

Şanlıurfa’nın Karaköprü ilçesine bağlı kırsal Esemkulu  Mahallesi’nde ‘80.Geleneksel Esemkulu Pilav Günü’ etkinliği yapıldı.

Köyün tarihi Roma dönemi kaya mezarlarının olduğu alan olan Xarêbe mevkî (Ziyaret Tepesi) ve Seyyid İbrahim Bin Ahmed El- Rifai Hazretlerinin Türbesinde binlerce insan bir araya geldi. Buluntu Hoca’nın da sağlığında buraya gelip bu zatın önemli bir Allah dostu olduğunu beyan ettiği biliniyor.

80 yıldır süregelen geleneği hiç bozmadan pilav gününe katılan binlerce kişi, sabahın erken saatlerinde geldikleri Esemkulu Ziyaret Tepesi'nde aileleriyle birlikte piknik yaptı.

Baharın gelmesiyle birlikte Esemkululu ve civar köylerden de katılanlar oldu.

Türkiye’de ilk fıstık ağacının da ekildiği ve Urfa Fıstığının anavatanı sayılan Esemkulu Mahallesinde vatandaşlar tarafından düzenlenen pilav günü etkinliğinde bir araya gelen binlerce vatandaş imece usulü pişirilen etli pilavdan yedi.

YAĞMUR DUASI YERİNE ŞÜKÜR DUASI YAPTILAR

Kuraklıktan dolayı her yıl yağmur duası yapılan etkinlikte bu yıl diğer yılların aksine yağmurlu geçti ve şükür duası yapıldı. Köy imamı tarafından cemaat ile kılınan öğlen namazının ardından şükür duası yapan binlerce kişi, Cenabı-ı Allah'a duydukları şükranı ifade ettiler.

Şanlıurfa Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ŞURO) GenelSekreteri ve Türkiye Turist Rehberler Birliği Denetim Kurulu Başkanı Müslüm Çoban,   

“emeği geçenlere teşekkür ediyorum, Köyün muhtarı Mehmet Öncel ile etkinlikte ve pilavın pişirilmesinde, dağıtılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Yılda bir de olsa insanlar bir araya gelip hasret gideriyorlar. Tarihi ve manevi bir mekanda bir araya gelmek güzeldi “ ifadesini kullandı.

BİHA


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum