Genç Muhafızlar Hafızlık Yarışması Bölge finali Urfa’da yapıldı;

Genç Muhafızlar Hafızlık Yarışması Bölge finali Urfa’da yapıldı

MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Genç Muhafızlar Hafızlık Yarışması 5. Bölge Finali, Şanlıurfa’da yapıldı. Genç hafızların Kur’an-ı Kerim’i etkili okuyuşlarıyla dinleyenlerin kulaklarının pasını sildiği yarışmada, Urfalı öğrenci Zeyd Elaruni lise kategorisinde1 birincilik elde etti....

Milli Eğitim Müdürlüğü (MEB) Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Genç Muhafızlar Hafızlık Yarışması 5. Bölge Finali Şanlıurfa’da yapıldı.

Şanlıurfa Anadolu İmam Hatip Lisesi koordinesinde yapılan yarışmada, lise ve ortaokul kategorisinde Adıyaman, Elazığ, Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya ve Şanlıurfa illerinden hafız öğrenciler yarıştı.

Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonunda yapılan bölge finaline Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Kurt, Din Öğretimi Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül, Haliliye İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Vural, Şanlıurfa Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler/Mûsikî Proje Okulu Müdürü Mehmet Akcan, yarışmada bulunan illerdeki öğretmenler, veliler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın akabinde gerçekleşen protokol konuşmalarının ardından Şanlıurfa Anadolu İmam Hatip Lisesi musiki sınıfı öğrencileri ilahi dinletisi gerçekleştirdi.

Ortaokul ve lise kategorisinde sırayla jüri karşısına çıkan genç hafızlar, birinci olmak için Kur’an-ı Kerim’i en güzel şekilde okumak için çabaladı.

Liseler kategorisinde Şehit Onur Kılıç Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden yarışmaya giren Şanlıurfalı Zeyd Elaruni birinci oldu.

Yarışma kurum müdürlerinin ve hocalarının, farklı kategoride dereceye giren öğrencilere ödüllerini vermesiyle devam etti.

Yarışma toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum