Şanlıurfa'da üç gün sürecek TÜBİTAK Bilim Şenliği başladı;

Şanlıurfa'da üç gün sürecek TÜBİTAK Bilim Şenliği başladı

Şanlıurfa’da 4007 TÜBİTAK Bilim Şenliği Şanlıurfa Fuar Merkezi’nde başladı. Büyükşehir Belediyesi, Valilik, Harran Üniversitesi, Manisa Celala Bayar Üniversitesi ve başka birkaç kurumun iş birliği ile düzenlenen şenlik, üç gün sürecek....

Şanlıurfa Fuar Merkezi’nde Şanlıurfa Valiliği, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Harran Üniversitesi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile STEM Eğitimcileri Derneği gibi birçok kurumun iş birliği ile düzenlenen Şanlıurfa TÜBİTAK Bilim Şenliği başladı.

“Bilimle Güçlenen Şanlıurfa: Depreme Dayanıklı Gelecek” sloganıyla düzenlenen ve 3 gün sürecek olan şenlikte, çeşitli yarışmalar, atölye çalışmaları, söyleşi ve başka farklı bilimsel etkinlikler düzenlenecek.

Programın açılışına Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmat Tahir Güllüoğlu, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Kurt ile birlikte protokol ve onlarca bilim meraklısı çocuk ve genç katıldı.

Şenlik programının açılışı katılımcılara güzel dakikalar yaşatan üç minik öğrencinin verdiği piyano resitali ile başladı.

 

VALİ AYHAN: ÇOCUKLARIMIZI ÇAĞIN İHTİYAÇLARINA UYGUN ŞEKİLDE YETİŞTİRMEK

Protokolün konuşması ile devam eden şenlikte katılımcılara hitap eden Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, çcukların çağın ihtiyaçlarına uygun şekilde yetiştirmenin gerekliliğine değindi. Vali Ayhan şunları söyledi:

“Bu tür programlarda çocuklarımızı çağın ihtiyaçların uygun şekilde yetiştirmek için maddi ve manevi ilimlerle bezenmiş çağın ihtiyacına uygun şekilde hayat yolculuğu yapması konusunda çocuklarımızı yetiştirmek bizim boynumuzun borcu. Gençlik dediğm zaman, öğrenci dediğim zaman onların her tür ihtiyacına her tür imkanı sağlamak bizim boynumuzun borcudur. Bu proje de bu zamanın ruhuna çok uygun.  Bir travma yaşadık 11 il. Ama ayağa kalktık. Nasıl? El birliğyle, iş birliğyle, güç birliğiyle. İnanarak, birbirimize sarılarak, Anadolu ruhu olan yardımlaşma ve dayanışma duygusuyla. Bir daha böyle musibetler, belalar yaşayabiliriz, ama altından kalkmak için daha güçlü gelecek, daha güçlü gençlerimizle kalkacağız. “


BEYAZGÜL: BÖLGENİN EN BÜYÜK BİLİM MERKEZLERİNDEN BİRİNİ KURUYORUZ

Programda söz alan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül de, konuşmasında ilerlemek için hayalin öneminden bahsederek, “Belki de en çok israf ettiğimiz de hayallerimizdir. Allah bize bir hayal vermiş. Sonr bilimin gerçekleştiği, bilimin ilerlediği bu dönemde şunu gördük. Neyi hayal edersek onu yapabiliyoruz. İşte biz de bu hayallerinizi gerçekleştirmek adına yollara düştük. Şimdi biz hayallerinizi gerçekleştirmek için Akıllı Şehirler ve İnovasyon Şube Müdürlüğü’nü belediye başkanı olur olmaz kurduk. Burada çalışmalarımız devam ediyor. Birçok gencimize ualştık. Şimdi de belki de bölgenin en büyük bilim merkezlerinden birini kuruyoruz” ifadelerini kullandı.

Açılış proramının bitişinden sonra Vali Ayhan, Başkan Beyazgül ile Harran Üniversitesi ve Celal Bayar Übivcersitesi rektörleri standları gezdi.

Şenlikte bilimsel etkinliklerin ve teknolojik cihazların sergilendiği 35’ten fazla stand açıldı. 27 Mayıs’a kadar fuarı ziyaret etme imkanı olan çocuklar ve gençler, standlarda hem eğlenip hem de öğreniyor.

BİHA

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum