Urfa'da deprem ve sel sonrası kapatılan müzelerdeki hasarlar onarılmaya başlanıyor;

Urfa'da deprem ve sel sonrası kapatılan müzelerdeki hasarlar onarılmaya başlanıyor

Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, deprem ve selden olumsuz etkilenen ve kapatılan Arkeoloji ve Mozaik müzelerinin onarım işinin ihaleye verildiğini duyurdu. Müzelerin bir an önce ziyarete açılması için bazı alanlar öncelikli onarılacak....

Şanlıurfa’da, 6 Şubat’ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerden ve mart ayındaki sel felaketinden etkilenen yerlerin arasında müzeler de bulunuyor.

Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi ile Mozaik Müzesi bu felaketlerden etkilenen yerlerin başında geliyor. Oluşan hasar sonrası bu müzeler ziyaretçilere kapatıldı. Müzelerin ne zaman açılacağı merak ediliyordu.

Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, hasarların onarım işinin ihale edildiğini belirterek, müzelerin en kısa sürede ziyarete açılması için çalışmaların yapıldığını bildirdi.

Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Kültür ve Turizm Bakanlığımızca Arkeoloji ve Mozaik Müzelerimizin Deprem–Sel Kaynaklı oluşan hasarlarının onarım işi ihale edilerek yer teslimi yapılmıştır. Müzelerimizin çok kısa sürede ziyarete açılması için bazı alanlar öncelikli olarak onarılacaktır”.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum