Şanlıurfa 93 yılın en sıcak illeri arasında;

Şanlıurfa 93 yılın en sıcak illeri arasında

Şanlıurfa, Meteoroloji’den alınan 93 yıllık sıcaklık ortalamalarına göre 18,5 derecelik ortalama sıcaklık ile Türkiye’nin en sıcak illeri sıralamasında 5. sırada yer aldı. Rekor ise Adana ve Mersin’de....

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün (MGM) 1927-2020 yılları arasında Türkiye’nin yıllık sıcaklık ortalaması verilerine göre Şanlıurfa, en sıcak iller sıralamasında ilk 5’te yer alıyor.

ŞANLIURFA EN SICAK İLLER ARASINDA

Özellikle her yaz sıcak havanın bunalttığı Şanlıurfa, 18,5 derecelik sıcaklık ortalamasıyla 93 yılın en sıcak 5. ili oldu.

Türkiye’nin en sıcak iller ise 19,2 derece ile Adana ve Mersin oldu. Adana ve Mersin’i 18,8 derece ile Antalya ardından 18,6 derece ile Osmaniye takip etti.

Hava sıcaklıklarının etkisini arttırmaya başladığı Şanlıurfa’da, henüz yaz aylarına girmemişken termometreler 30 derecelerin üstünü gösteriyor. Türkiye'nin en sıcak illerinin başında yer alan kentte bu yıl da yaz ayları bunaltacağa benziyor.

SICAKLIĞIN EN DÜŞÜK ÖLÇÜLDÜĞÜ İL ARDAHAN

Sıcaklıkların en düşük ölçüldüğü il ise 3,6 derece ile Ardahan oldu. Ardahan’ı 4,7 derece ile Kars, 5,7 derece ile Erzurum izledi.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum