Umutlarını türbeye bağladılar;

Umutlarını türbeye bağladılar

Şanlıurfa’da yıllardır Hacı Kirif (Kerim) Ocağı olarak bilinen türbeye Cuma namazından önce gelen kadınlar ve gençler dua ediyor, dilek tutuyor. Kimileri kızlarına ve oğullarına hayırlı bir kısmet için kimileri borcunu ödeyebilmek için kimileri ise şifa bulmak için türbeye gelirken, dileğinin türbe aracılığı ile kabul olduğuna inananlar da gelip yemek dağıtıyor....

Türkiye genelinde binlerle tabir edilebilecek düzeyde türbe veya yatır bulunuyor. Kimin yattığı kesin olarak bilinmeyen ya da bilinen zatlara ait birçok türbelere giden insanların bir kısmı bu yerleri hacet kapısı olarak görüyor.

Bu türbelerden biri de Şanlıurfa’daki Medine Pasajının içinde yer alan Hacı Kirif (Kerim) Ocağı türbesi.

Kentte yıllardır bu türbeye hem Urfalı kadınlar hem de şehre gelen yerli yabancı turistler gidip dilek diliyor. 

Türbeye özellikle de Cuma namazından önce gidiyorlar.

Dilekleri için sadece bir cuma vakti gidenler olduğu gibi üst üste 7 cuma da gelenler bulunuyor.

Dileğinin türbe aracılığı ile kabul olduğuna inananlar da daha sonra gelip yemek dağıtıyor.

KILIÇ: HERKES GELİYOR BURAYA

Hasta kızına şifa için geldiği söyleyen Hadra Kılıç, buraya gelenlerin duasının kabul olduğuna inandıklarını belirterek, şunları kaydetti:

“Hasta için buraya geldim. Şifa için dua ediyorum. Fatiha, Yasin gibi sureleri okuyorum. Herkes geliyor buraya. Atama için gelen var, borç için, evlilik için birçok şey için gelen var.  Ben de kızım hasta olduğu için, şifa sağlık istemek için buraya geliyorum. 3 cuma veya 7 cuma üst üste geliyorum. Benim dilediğim dileklerden gerçekleşenler de var.”

BAĞIŞ: DİLEK DİLEDİM GERÇEKLEŞTİ

Fatma Güler Bağış, kardeşlerine hayırlı bir iş kapısı için duaya geldiğini söyledi. Bağış, “Ben kardeşlerime Allah iyi bir iş kapısı açsın diye geldim. Kader için, rızık için, kısmet için aklınıza gelebilecek her şey için gelinebiliyor buraya. Ne dilerse o dilek de oluyor… Anneme babama şifa için geldim, dilek diledim, gerçekleşti. Niyet önemli” dedi.

BİHA 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum