Pazarda fiyatlar düştü;

Pazarda fiyatlar düştü

Şanlıurfa’da, birkaç hafta önce el yakan meyve ve sebze fiyatları havaların ısınmasıyla birlikte düşüşe geçti. Özellikle yaz sebzelerinin tezgahları süslemesiyle fiyatlardaki düşüş etiketlere yansıdı. Yaşanan düşüş, pazardaki hareketliliği arttırırken vatandaş ve esnafın da yüzünü güldürdü....

Şanlıurfa’da kış boyunca yüksek olan sebze ve meyve fiyatları havaların ısınmasıyla düşmeye başladı. Mevsim ürünlerinin tezgahlardaki yerini alması, iyileşen hava koşulları ve fiyat etiketlerinde yaşanan düşüş pazarda hareketliliği de arttırdı.

BİHA olarak biz de, sebze ve meyve fiyatlarındaki son durumu pazarda esnafa ve halka sorduk.

Vatandaş da esnaf da mevsim ürünlerindeki uygun fiyatlar nedeniyle memnun olduklarını dile getirdi.

ÖLMEZ: ARTIK TARLA MALI GELİYOR

Pazar esnafından Mehmet Ölmez, sıcaklıkların artması ve yerli ürünlerin pazara girmesiyle fiyatlarda düşüş yaşandığını belirterek, şunları söyledi:

“Yaz geldi fiyatlar düştü. Fiyatlar uygun oldu. Bütün meyveler de çıktı. Karpuz Ramazan ayında 25 TL’ydi, şimdi 10 TL. Erik kalitesine göre değişse de 10 TL’den başlıyor. Şeftali 15 TL. Sebzede de aynı. Önceden sera malı geliyordu, artık tarla malı geliyor. Biberin kilosu 15, patlıcan ve domatesin kilosu 10 TL. Kışın yüksekti onun neden ise sera malı olması.” 

AKDEMİR: VATANDAŞIN BÜTÇESİ ŞU AN İÇİN ALIŞVERİŞE YETİYOR

Pazarda tezgah kuranlardan Sedat Akdemir ise, fiyatların düşmesiyle vatandaşın artık alışverişini tam yapabildiğini ifade etti.

“Fiyatlar iyice düştü” diyen Akdemir, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bunun nedeni seçim ve yerli ürün sezonun açılmasından dolayı. Millet pazara geldi mi alışverişini tam yapabiliyor. Vatandaşın bütçesi şu an için alışverişe yetiyor. Patates de biraz fiyat yüksekliği var. O da zamanla düşer inşallah. Yeşilliklerin demetleri 2, patlıcan 15 TL“ diye konuştu.

ÖLMEZ: FİYATLAR DÜŞÜNCE VATANDAŞ TALEP GÖSTERİYOR

“Pazarda kalabalık var” diyen Esnaf İbrahim Ethem Ölmez ise şunları söyledi:

”Sıcaklıkların artmasıyla pazarda ürün fiyatları düştü. Biber 8 lira, domates ve patlıcan 7 lira, patates 8 lira yani sebze fiyatları düştü. Fiyatlar çok yüksek değil. Pazarda kalabalık var. Fiyatlar düşünce vatandaşlarda talep gösteriyor.”

YAYLA: MEYVE FİYATLARI GÜZEL

Pazara alışveriş yapmaya gelen vatandaş Hasan Yayla ise, kış aylarına göre fiyatlarda büyük düşüş yaşandığını söyleyerek, şöyle konuştu:

“Meyve fiyatları güzel. İnsanlar meyve alabiliyor. Pazara bende meyve almaya geldi. Yaz meyveleri erik, çilek, şeftali, muz ve kiraz alacağım. Kışın fiyatlar bir ara çok yükselmişti. Şuan büyük oranda düşüş var. Şeftalinin kilosu 25, erik 30, çilek 35, sarı kız (yeni dünya) 35 TL. Hepsinden de alacağım inşallah”.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum