Kaymakamlıktan Siverekli çiftçilere çağrı: Hasar tespiti başladı...;

Kaymakamlıktan Siverekli çiftçilere çağrı: Hasar tespiti başladı...

Siverek Kaymakamlığı ilçedeki dolu yağışı nedeniyle yaklaşık 12 bin dekarda zarar oluştuğunu ifade ederek hasar tespitine başlandığını duyurdu. Çiftçilere "Şahsen ilçe müdürlüğümüze veya mahalle muhtarlıklarımıza isimlerini, parsel numaralarını ve ürün bilgilerini bildirmeleri gerekmektedir" çağrısı yapıldı....

SİVEREK- Siverek'te hayatı olumsuz etkileyen dolu yağışı nedeniyle Siverek Kaymakamlığı'ndan açıklama geldi.

12 mahallede etkili olan dolu nedeniyle 12 bin dekar alanda zarar oluştuğu ifade edilen açıklamada "30.05.2023 tarihinde saat 13.30 civarında İlçemize bağlı 12 mahallemizde (Beybaba, Gözcek, Beğdeş, Büyükoba, Ertem, Kapıkaya, Karaburç, Sislice, Hasırlı, Alan ve Taşıkara) dolu yağışı olmuştur. Dolu yağışından dolayı Buğday, Arpa, Mercimek, Nohut, Ayçiçeği vs. Meyve Bahçeleri ve Sebze Bahçeleri zarar görmüştür. Yapılan ön gözlem neticesinde %15 ile %70 arasında ve Yaklaşık olarak 12.000 dekar alanda zarar oluşmuştur" denildi.

Hasar tespitinin başladığı duyurulan açıklamada çiftçilere başvuru yapmaları için şu çağrıda bulunuldu:

"İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüzce, 5 Teknik ekiple 31.05.2023 tarihinden itibaren zarar gören alanlarda tespit çalışmalarına başlanacaktır. Zarar gören üreticilerimizin şahsen ilçe müdürlüğümüze veya mahalle muhtarlıklarımıza isimlerini, parsel numaralarını ve ürün bilgilerini bildirmeleri gerekmektedir. Hasar tespit çalışmasının 1 hafta da bitirilebileceği öngörülmektedir. Yapılan tespitler askıya çıkarılacak olup, üretici ve yetiştiricilerimizin itirazları varsa 5 gün içerisinde itiraz etmeleri gerekmektedir."

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum