CEPDER’in hedefi büyük;

CEPDER’in hedefi büyük

CEPDER Güneydoğu Anadolu Bölgesi Başkanı Mehmet Arğan, Türkiye’nin GSM sektörü esnafını tek çatı altında toplayan derneğin kurulduktan kısa süre sonra sektörde mesleğe kalite ve standart getirilmesi açısından önemli bir açığı kapattığını söyledi. Türkiye’nin her ilinde temsilcilik açan derneğin şimdiye kadar 2 bin 579 iş yerini bünyesine kattığı bilgisini veren Arğan, 2023 yılı itibarıyla hedeflerinin bu sayıyı 15 bine çıkarmak olduğunu kaydetti....

Türkiye Cep Telefoncular Derneği (CEPDER) Güneydoğu Anadolu Bölgesi Başkanı Mehmet Arğan, 2019 yılında kurulan derneğin bugüne kadar yürüttüğü faaliyetler hakkında bilgi verdi.

2023 YILI HEDEFİMİZ 15 BİN ÜYE İŞ YERİ

AfCepDer’in GSM esnafının sorunlarının giderilmesi, mesleğe kalite ve standartların getirilmesi, üyelerin hak ve menfaatlerinin korunması amacıyla 2019 yılında Afyonkarahisar’da kurulduğunu hatırlatan Arğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kurulduğu tarihten itibaren yaptığı çalışmalar ile birçok sivil toplum kuruluşuna örnek olan AfCepDer,  2022 yılında almış olduğu resmi karar ile ‘Cep Telefoncular Derneği’ yani CEPDER ismini alarak Türkiye çapında büyük bir oluşuma dönüşmüştür.

Yönetim, idare ve üye sayısı hızla büyüyen CEPDER, 1 yıldan kısa bir sürede 81 ilde temsilcilik açmış olup, 2579 üye işyerini bünyesine katmış, 2023 yılı itibari ilde 15 bin üye iş yeri sayısını kendisine hedef olarak belirlemiştir.

Yönetim olarak; 2023 yılı sonuna kadar an itibarıyla 28 bin olan gönüllü üye sayımızı 100 bine çıkartmak için yoğun bir şekilde faaliyetlerimize devam etmekteyiz.”

“EĞİTİMLER VE EĞİTİMLER SONRASINDA MYK BELGESİ VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Mehmet Arğan, CEPDER kurulduğu günden bugüne, sektörün önde gelenleri ile Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde fiziki ve online olarak ‘istişare toplantıları’ gerçekleştirdiğini ve bilgilendirme çalıştayları düzenlediğini belirterek, faaliyetlerini şöyle anlattı:

“Bölge, il ve ilçe il başkanlarımız sahada periyodik olarak esnaf ziyaretleri gerçekleştirip, sektör sorunları hakkında raporlama ve analiz faaliyetleri yaparak, sahadan toplamış olduğu veri ve analizlerle politikalar ve projeler geliştirilmesine katkı sağlamaktadır.

Yönetim kurulumuz, hak ve menfaatlerimizin korunması amacı ile sektörünün tek ve güçlü sesi olarak, Meclis, siyasi partiler ve kamu kurumları ile sürekli istişare halindedir. 

Sektörümüzün bilgilenmesi amacı ile basın açıklamaları yapılarak, sektöre ait sorunların Meclis’e taşınması ve çözümlenmesi için ülke çapında yüzonbirbin yüzonbir imza toplayarak, elde edilen veriler yetkililere iletilmiştir.

CEPDER, cep telefonu tamir bakım ve onarım mesleki yeterlilik belgesi sınavlarını organize ederek 56 ilde sınavlara iştirak etmiş ve 4 binin üzerinde meslektaşımızın bu belgeleri almasında çok önemli rol almıştır.

Yakın zaman projeleri arasında yer alan ve ülke çapında düzenlenmesi planlanan mesleki eğitimler ve eğitim sonrasında tekrar ustalık belgesi verilmesi için çalışmalarımız hızla devam etmektedir.

Sosyal ve kültürel faaliyetlerin her alanında aktif olan derneğimiz, gelecek nesillere miras olarak Afyonkarahisar ilinde 5 binden fazla fidan dikerek, ‘cep telefoncular ormanını’ ülkemize kazandırmıştır. Sosyal tabanı unutmayan kuruluşumuz, ihtiyaç sahiplerine de sık aralıklar ile maddi ve manevi dokunuşlar yaparak tüm kesimin gönüllerini kazanmıştır.”

“TOPLUMUN HER KESİMİNE ULAŞMAYA ÇALIŞTIK”

6 Şubat’ta yaşanan deprem felaketinde CEPDER ailesi olarak ilk günden itibaren afet bölgesinde sahada olup 2 kamyonet, 7 tır ve 3 kamyon dolusu temel ihtiyaç ve gıda malzemesini bölgeye gönderdikleri bilgisini veren Arğan, Arfika’daki Müslümanlara da yardım götürdüklerini kaydetti. Arğan, “Deprem bölgesinde temel ihtiyaç olan beslenme ile iletişimin kesilmemesi için afet bölgesinde görevli CEPDER gönüllüleri ile 2 adet aş evi ve 2 adet de ücretsiz şarj istasyonu hızla ihtiyaç sahiplerinin hizmetine sunmuştur.

Afrika’daki Müslüman, yardıma muhtaç kardeşlerini de unutmayan CEPDER  ailesi Kamerun’da su kuyuları açılmasına vesile olmasının yanı sıra, mübarek ramazan ayında da yüzlerce ihtiyaç sahibine iftar yemekleriyle yardım ellerini uzatmıştır” ifadelerini kullandı.

Mehmet Arğan, “ ‘Bir araya gelmek başlangıç, bir arada durabilmek ilerleme, birlikte çalışmak başarıdır’ sloganı ile başlayarak Türkiye’nin GSM sektörü esnafını tek bir çatı altında toplayan ilk ve tek derneği CEPDER çatısı altında meslektaşlarımıza hizmet etmekten onur duyuyorum” dedi.

“BÜYÜK MÜJDEYE HAZIR OLUN”

Birlikten kuvvet doğar ilkesi ile yola çıkan, tecrübeli ve azimli kadrosuyla sürekli kendini yenileyen, durmaksızın çalışan derneğin artık vizyonu gereği çok daha büyümeyi hedeflediklerini kaydeden Arğan, “Derneğimiz yine Türkiye’de bir ilki gerçekleştirecektir. Bu yeni yapılanmanın müjdesini çok kısa sürede kamuoyu ile paylaşacağız” ifadelerini kullandı.

BİHA

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum