Şanlıurfa’da din görevlisi adaylarının eğitim serüveni başladı;

Şanlıurfa’da din görevlisi adaylarının eğitim serüveni başladı

Şanlıurfa’da 2023 yılı Aday Din Görevlileri 1. Dönem Mesleki Eğitimi başladı. Şanlıurfa Dini İhtisas Merkezinde 8 ay sürecek program kapsamında 107 aday din görevlisi eğitim alacak....

ŞANLIURFA -Diyanet Akademisi Başkanlığının önemli kazanımlarından biri olan Aday Din Görevlileri Mesleki Eğitimleri başladı.

Diyanet Akademisi Şanlıurfa Dini İhtisas Merkezinde gerçekleştirilen 1. Dönem Mesleki Eğitim programının açılışına; Şanlıurfa Vali Yardımcısı Yasin Akgül, Şanlıurfa Dini ihtisas Merkezi Müdürü İdris Kalay İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Kurt, İhtisas ve Mesleki Eğitim Daire Başkanı Eşref Görgülü, öğretim görevlileri katıldı.

Eğitim boyunca 107 aday din görevlisi, Kur’an-ı Kerim, Temel İslami Bilgiler, Din Hizmetleri, Mesleki Bilgi ve Beceri ile Kültürel ekinlikler öğrenimi görecek. 8 aylık süreçte toplam 1064 saat ders verilecek.

Şanlıurfa Vali Yardımcısı Yasin Akgül ve İhtisas ve Mesleki Eğitim Daire Başkanı Eşref Görgülü de programda birer konuşma yaptı.

KALAY: AMACIMIZ, SAĞLIKLI VE DOĞRU BİLGİ ÖĞRENECEK DİN ADAMLARI YETİŞTİRMEK

Eğitim sürecinin içeriği hakkında bilgiler aktaran Dini İhtisas Merkezi Müdürü İdris Kalay, “Şanlıurfa Dini ihtisas Merkezinin kuruluş amacı, Diyanet İşleri Başkanlığının kaliteli, dinde yetkin personel yetiştirme doğrultusunda açılmış resmi bir kurumdur. Bu kurum Türkiye’nin her yerinde olmayan bir kurumdur. Bu kurum Şanlıurfa için büyük bir şanstır. 3 yıl önce büyük çabalar neticesinde bugünlere gelebildik. Burada şu anda ilk etapta aday din görevlileri alanında 6 sınıf eğitim görmekte. Bunların 3 sınıfı bayan din görevlileri Kuran kursu öğreticileri, 2 sınıfımız 4-6 yaş Kuran kursu öğrenimi ve 3 sınıfımızda imam hatip olarak görev yapacak ilahiyat mezunu kardeşlerimizden oluşmaktadır.

Önceleri bu kardeşlerimiz göreve atanırlardı. Göreve atandıktan sonra sahada çalıştıktan sonra eğitimlerini tamamlarlardı fakat bu akademik kazanımla birlikte şu an aday olarak atandılar. Resmi olarak henüz bir yere atanmış değiller. 8 aylık ciddi bir eğitim neticesinde sahada karşılaşabileceği bütün problemlere çözüm üretecek bir şekilde kendini yetiştirecek ve ondan sonra sahaya dönecektir. Amacımız burada sağlam, sağlıklı ve doğru bilgi öğrenecek din adamları, görevlileri yetiştirmektir” dedi.

EĞİTİM SÜRECİ BAŞLADI

Kalay, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Aday Din Görevlileri Eğitimi Türkiye’de bir ilk olarak başladı. 2022 yılının mart ayında TBMM’de bütün partilerimizin oy birliğiyle kabul edilen Diyanet Akademi Yasasıyla birlikte Aday Din Görevlileri Eğitimi başladı. Bu hafta itibarıyla Türkiye’deki 32 akademi merkezimizle eğitimlerimize başlamış bulunmaktayız”.

 

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum