YKS öğrencilerine yönelik ‘sınav kaygısı ve motivasyon’ semineri;

YKS öğrencilerine yönelik ‘sınav kaygısı ve motivasyon’ semineri

Viranşehir Belediyesi tarafından 2023 YKS sınavlarına girecek mezun ve 12.Sınıf öğrencilerine yönelik “Sınav Kaygısı ve Motivasyon” semineri düzenlendi....

Viranşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonunda düzenlenen seminere, üniversite sınavına hazırlanan çok sayıda öğrenciler katıldı.

Seminere konuşmacı olarak katılan Mersin Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Hakan Gündoğdu, öğrencilere; Sınav kaygısı, sınav kaygısının belirtileri, sınav kaygısıyla baş etme yolları, sınavlara yönelik olumsuz düşünceler, doğru nefes alma ve dikkat gibi birçok konuda bilgi verdi.

Gündoğdu, Seminerde sınav kaygısı ile baş etmede sınava planlı programlı çalışmak, düzenli uyku, spor, cep telefonu kullanımını azaltma, dinlenme ve beslenme, olumlu düşünce ve inançlar, doğru nefes alma ve gevşeme olduğunu vurgulandı.

Amerika’da öğrencilerin yüzde 20’si sınav kaygısı yaşarken, bu rakam Türkiye’de yüzde 65-70 civarında olduğunu belirten Gündoğdu, “Sınav kaygısının kuruntu ve duygu olmak üzere iki farklı boyutu vardır. Kuruntu boyutu, sınavla ilgili olarak kendi kendimize söylediğimiz şeylerdir. Duygu boyutu ise, sınav stresi altındayken ortaya çıkan terleme, kalp çarpıntısı, kan basıncının artması ve titreme gibi duygusal ve fizyolojik tepkilerimizdir.

Sınav kaygısının kuruntu boyutunun başarıyı daha fazla etkilediği bilinmektedir. Kuruntu arttıkça başarı düşer. Dolayısıyla sınavda başarılı olmanın yolu özgüven ve inanmaktan geçiyor. Yeter ki ‘Kendinize Güvenin ve Yapabileceğinize İnan” şeklinde öğrencileri bilgilendirdi.

Seminerin verimli ve olumlu geçtiğini belirten öğrenciler ise, programı düzenleyen Viranşehir Belediyesine teşekkür etti.

Yaklaşık 1,5 süren etkinlik, soru-cevap bölümü ile sona erdi.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum