Sektörde bir ilk olan TİBFED’in bölge başkanlığına Urfalı isim getirildi;

Sektörde bir ilk olan TİBFED’in bölge başkanlığına Urfalı isim getirildi

Türkiye'nin iletişim ve bilişim sektöründe önemli bir adım atıldı. Çoğunluğunu cep telefonu esnafının oluşturduğu İletişim ve Bilişim Federasyonu, 13 Haziran 2023 tarihinde kuruldu. Federasyonun Güneydoğu Anadolu Bölge Başkanlığı'na da Urfalı isim Mehmet Arğan getirildi....

Afyonkarahisar'da faaliyet gösteren Cep Telefoncular Derneği (CEPDER) öncülüğünde Türkiye'nin çeşitli illerindeki sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla kurulan federasyon, Türkiye'de meslek grupları arasında bir ilki temsil ediyor.

Öncülüğünü CepDer’in yaptığı İletişim ve Bilişim Federasyonu (TİBFED), aynı amaçla kurulmuş MİTDER (Mersin İletişim Teknolojileri Derneği), KASCEPDER (Kastamonu Cep Telefoncuları Derneği), EGECEPDER (Ege Cep Telefoncuları Derneği) ve BİNCEPDER (Bingöl Cep Telefoncuları Derneği) kuruluşların iş birliğiyle kuruldu.


ŞEN: TÜİK VERİLERİNE GÖRE 150 BİN İLETİŞİM VE BİLİŞİM ESNAFI BULUYOR

TİBFED Başkanı Şenol Şen, 150 bin iletişim ve bilişim esnafının bulunduğunu belirttiği açıklamasında, federasyonun kuruluş amacıyla ilgili olarak da, “TÜİK verilerine göre yaklaşık 150 bin iletişim ve bilişim esnafının hak ve menfaatlerini korumak, sektörde standartlık sağlamak, bünyesinde barındırdığı projeleri ile kalite getirmek, sektörün saygınlık ve itibarını yukarı çıkarmak ve sektör içindeki dayanışmayı güçlendirmek maksadıyla Türkiye’nin 81 ilindeki meslektaşlarımızı bir araya getirerek federasyonumuzu kurmayı başardık” ifadelerini kullandı.


FEDERASYONUN BÖLGE BAŞKANLIĞINA URFALI İSİM SEÇİLDİ

Ayrıca (TİBFED)'nun Güneydoğu Anadolu Bölge Başkanlığı’na CEPDER’in kurucularından ve Şanlıurfa İl Başkanı Mehmet Arğan seçildi.

Arğan, Şanlıurfa ile birlikte 9 kenti kapsayan Güneydoğu Anadolu Bölge Başkanı olarak görev yapacak.

Bölge Başkanı seçilen Arğan yaptığı açıklamada, "Kurulan federasyonumuz, iletişim ve bilişim sektöründe çok çok önemli bir adım. Cep telefonu ve bilişim esnaflarımızın sorunlarının çözümü konusunda elimizden gelen bütün gayretleri göstereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. İletişim ve Bilişim Federasyonu (TİBFED) ülkemize, bölgemize ve tüm GSM ve bilişim  sektörüne hayırlı olsun" dedi

BİHA


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum