CHP, Abdülbaki Dakak’ın ölümüne ilişkin Urfa'ya heyet gönderiyor;

CHP, Abdülbaki Dakak’ın ölümüne ilişkin Urfa'ya heyet gönderiyor

Şanlıurfa’da yatılı kaldığı Kur’an kursunun yanındaki ahırda asılı halde bulunan 12 yaşındaki Abdülbaki Dakak’ın ölümü ülkede büyük yankı uyandırırken CHP, şüpheli ölümün araştırılması için Şanlıurfa’ya heyet gönderdi....

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi, Şanlıurfa’da resmi kaydı bulunmayan yatılı Kur’an kursunun öğrencisi 12 yaşındaki Abdülbaki Dakak'ın “intihar” olarak açıklanan şüpheli ölümünü incelemek üzere Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere'yi görevlendirdi.

 CHP Grup Başkanı Özgür Özel, Abdülbaki Dakak'ın ölü bulunmasının tüm Türkiye'yi sarstığını ifade ederek, milletvekillerinin görevlendirilmesiyle ilgili şunları kaydetti:

“Cumhuriyet Halk Partisi Grubu olarak TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyelerimiz Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere'yi olaya ilişkin incelemelerde bulunmak üzere görevlendirdik. Abdulbaki Dakak yavrumuzun eğitim gördüğü belirtilen bu kurumun derhal kapatılması, ismi geçen vakfa ait benzer yerlerin de bir an önce denetim altına alınması gerekmektedir.

Türkiye'nin kanayan yarası haline gelen örgün eğitim dışında yer alan yüz binlerce çocuğumuzun kamu denetimi dışında tarikat ve cemaatlerin eline bırakıldığı gerçeğiyle yüzleşmeli ve bir daha benzer olayların yaşanmaması için gerekli önlemler alınmalıdır, bu konuda Parlamento üzerine düşeni derhal yerine getirmelidir”.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum