Urfa'da kent merkezine ilk kurbanlıklar gelmeye başladı;

Urfa'da kent merkezine ilk kurbanlıklar gelmeye başladı

Kurban Bayramına sayılı günler kala kurban satış merkezlerinde de hareketlilik başladı. Şanlıurfa’da kent merkezinde kurban satış yeri olarak belirlenen alanlarda ilk kurbanlıklar görücüye çıktı. Vatandaşlar kurbanlıklara ilgili olsa da hayvan yetiştiricileri satış olmamasından dert yandı....

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala Şanlıurfa’da belediyeler tarafından belirlenen kurban satış yerlerine kurbanlık hayvanlar ulaşmaya başladı.

Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesi İmam Bakır Mahallesinde kurulan kurban satış alanına şu ana kadar toplam 800 civarı küçükbaş kurbanlık getirildi.

Satıcılar tarafından çeşitli bölgelerden getirilen kurbanlıklara vatandaşlar ilk günden ilgi göstermeye başladı.

Pazarda satışa sunulan küçükbaş kurbanlıklar 7 bin 500 liradan başlayan fiyatlarla alıcılarını bekliyor.

Alana ilk kurbanlıkları getiren 15 yıllık besici Hasan Arslan, kurban fiyatlarını ve vatandaşın kurbanlıklara ilgisini BİHA’ya değerlendirdi.

Arslan, vatandaşların ilgisi olsa da satış olmamasından dert yandı.

ARSLAN: VATANDAŞ KURBAN ALMADAN DÖNÜYOR

Arslan, alana kurbanlık almak için gelen vatandaşın fiyat sorup eli boş döndüğünü belirterek, şunları söyledi:

“Vatandaşın ilgisi var. Hala büyük bir satış yok. Millet kurban almak için son günleri bekliyor. Fiyatlar da yüksek. Son günlerde fiyatların düşeceğini de düşünüyor vatandaşlar. Şu anda gelip fiyat soruyorlar. Biz hayvan fiyatlarını söyleyince çok yüksek buluyorlar. O yüzden şu anda tek tük satış oluyor. Ama bizlik bir durum değil. Artan maliyetlerden kaynaklı bu durum.”

“KURBANLIKLAR 7 BİN 500 LİRADAN BAŞLIYOR”

“En düşük bir koyun 70 kilo geliyor” diyen Arslan, böyle bir koyunun 7 bin 500 TL ile 8 bin TL arasında olduğunu söyledi.  Arslan, “En yüksek kurbanlık ise kilosuna göre 8 bin ila 9 bin 500 TL arasında değişiyor. Pazara yaklaşık 150-200 tane hayvan getirdik. Umarım geçen yılki gibi olmaz. Çünkü geçen yıl çok insan mağdur oldu, sıkıntı yaşadı” diye konuştu.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum