Depremde göçük altında kalan Urfalı minik Zeynep tedavisi iyiye gidiyor;

Depremde göçük altında kalan Urfalı minik Zeynep tedavisi iyiye gidiyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerde Şanlıurfa'da göçük altına kalan 9 yaşındaki Zeynep Küçükler'in tedavisinin ciddi ilerleme gösterdiğini, küçük depremzedenin yürüteçle de olsa yürüyebilmeye ve konuşabilmeye başladığını bildirdi....

9 yaşındaki Zeynep Küçükler, 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin vurduğu illerden biri olan Şanlıurfa'da göçük altında kalmıştı.

Yürüyebilme ve konuşabilme yetisini kaybeden Zeynep, tedavi edilmek üzere Ankara Cebeci Hastanesine götürülmüştü.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, küçük Zeynep'in yürüteçle de olsa yürümeye başladığına ve konuşma yetisini geri kazandığına değinerek şunları söyledi.

"6 Şubat depreminde Şanlıurfa’da göçük altında kalan 9 yaşındaki Zeynep acil ameliyatları ve yoğun bakım işlemleri için Uçak Ambulansla Ankara Cebeci Hastanesine getirilmişti. Tedavisi Bahçelievler Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesinde devam ediyor.

Ciddi ilerleme gösteren Zeynep, kol kola da olsa yürüyebilmeye ve konuşabilmeye başladı. Hastamızla yakından ilgilenen ekibe teşekkür ediyor, Zeynep’e tekrar geçmiş olsun diyoruz".

Depremde oğlunu ve gelini kaybeden ve torunu Zeynep ile birlikte tedavi gören Mehmet Yılmaz Küçükler de, torunun ilk olarak Ankara'da, son iki aydır da İstanbul'da tedavi edildiğini ve tedavisinin çok iyi geçtiğini ifade etti.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum