Memur maaşların zam için gözler TBMM'ye çevrildi;

Memur maaşların zam için gözler TBMM'ye çevrildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın memur maaşlarına yapılacak zam düzenlemesinin TBMM’ye sunulacağı açıklamasından sonra gözler Meclis’e çevrildi. Meclisin önüzümdeki hafta toplanması bekleniyor....

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, canlı bağlantıyla katıldığı AK Parti Teşkilatları ile Bayramlaşma Programında yaptığı konuşmasında merakla beklenen memur zammı hakkında açıklamalarda bulunmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında, “Memur maaşıile ilgili düzenlemeyi de hızlıca Meclisimizin takdirine sunacağız” demişti.

Cumhurbaşkan Erdoğan’ın bu açıklamasından sonra gözler TBMM’ye çevrildi. Düzenlemeyle ilgili teklif metninin önümüzdeki hafta Meclis gündemine gelmesi bekleniyor.

Düzenleme ile en düşük memur maaşı 22 bin liraya yükseltilecek. Diğer memurlar için de görev, unvan, derece ve mesleki kariyer kriterlerine göre kademeli artış yapılacak.

6 aylık enflasyon farkının da ilave edileceği zamla ilgili düzenlemeye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın başkanlığında Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın temsilcileri ile yapılacak toplantıda son şekli verilecek.

Memurların temmuz ayındaki zam süreci için gözler TBMM'ye çevrildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Memur maaşlarıyla ilgili düzenlemeyi bayram sonrası hızlıca Meclisimizin takdirine sunacağız" sözlerinin ardından teklif metninin önümüzdeki hafta Meclis gündemine gelmesi bekleniyor.

BİHA



Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum