Siverek Kaymakamlığı’ndan ‘hak sahipliği’ duyurusu;

Siverek Kaymakamlığı’ndan ‘hak sahipliği’ duyurusu

Siverek Kaymakamlığı, ilçede Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’taki depremlerin ardından ev, iş yeri ve ahırları zarar gören vatandaşlara yönelik hak sahipliği başvurularının başladığını duyurdu. 7 Eylül’e kadar e-devlet üzerinden de yapılabilecek başvurularla ev, iş yeri ve ahırı için vatandaşlara Yeniden Yapım ve Güçlendirme Kredisi verilecek....

6 Şubat’ta yaşanan depremlerle ilgili Siverek Kaymakamlığınca vatandaşlara hak sahipliği duyurusu yapıldı.

 

Konut, iş yeri ve ahırları, yıkık, acil yıkılacak, ağır hasarlı ve orta hasarlı olarak tespit edilen afetzedeler için Afet Kanunu çerçevesinden Yeniden Yapım ve Güçlendirme Kredisi verileceklerin belirlenmesi amacıyla hak sahiplerinin belirlenmesi işlemleri gerçekleştirilecek.

 

Yeniden yapım ve güçlendirme kredisi kullanmak isteyen vatandaşların kendilerine devlet tarafından konut, ahır ve iş yeri yapılmasını isteyenler, 10 Temmuz - 7 Eylül 2023 tarihleri arasında e-devlet üzerinden veya ilçede hak sahipliği başvuru merkezi Osman Esat Efendi İmam Hatip Ortaokulu’ndan bizzat kendileri veya kanuni vekilleri vasıtasıyla resmi müracaatlarını yapmaları gerekiyor.

 

Başvurularını belirtilen süre içinde tamamlanması durumunda, Hak Sahipliği Komisyonu, sunulan belgeler ve kanuni hak sahibi olma koşullarını dikkate alarak başvuru sahiplerini kabul eden ve etmeyen olarak ayrıştıracak ve bilgilendireceği belirtildi.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum